Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bloomberg'den Erdoğan'ın Yeni Anayasa çıkışına dikkat çeken yorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı yeni anayasa tartışmaları uluslararası medyada gündem oldu Bloomberg, yeni anayasa söyleminin ekonominin kötü gidişatını örtmek amaçlı olduğunu dile getirdi.

Bloomberg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Belki de şimdi Türkiye’nin yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir" sözleri uluslararası medyada da gündem oldu. Anayasa'nın bir kez daha değiştirilmesi gerektiğine yönelik açıklamalarının ardından ABD merkezli ekonomi gazetesi Bloomberg'ten dikkat çeken bir yorum yaptı. Gazete, yeni anayasa söyleminin ekonominin kötü gidişatını örtmek amaçlı olduğunu dile getirdi.

AMAÇ DİKKATLERİ EKONOMİK SIKINTILARDAN UZAKLAŞTIRMA

“Erdoğan’ın rakipleri yeni anayasa çağrılarının arkasındaki gizli amacı gördü” başlığı ile yayımlanan haberde, “Cumhurbaşkanı, sürpriz bir şekilde Türkiye anayasasını değiştirme çağrısı yaptı. Rakipleri, Erdoğan’ın insanların dikkatini ekonomik sıkıntılardan uzaklaştırmak için bu yola başvurduğunu söylüyor” yorumunu yapıldı.

Firat Kozok ve Onur Ant'ın hazırladığı analizde, 2017'de Anayasa'nın değiştirildiğini vurgulandı. Haberde, “2017’de çok geniş bir yetkiyi elde eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkenin anayasasının değişmesi için harekete geçti. Dört yıl önce olduğu gibi yine bir siyasi fırtına yaşanıyor fakat muhalif siyasetçiler bu seferkinin aynen Erdoğan’ın istediği gibi olduğunu söylüyor. Türkiye’deki muhalefet bu girişimi Erdoğan ve giderek popülerliğini yitiren partisinin yanlış yönettiği ekonomiden ilgiyi çekmek için yaptığı şeklinde görüyor” ifadesi kullanıldı.

ERDOĞAN'IN SİYASİ SİSTEMİNİ PEKİŞTİRECEK

Muhalefet partilerinin görüşlerine yer verilen haberde aynı zamanda anayasa planlarıyla ilgili doğrudan bilgisi olan bir yetkili de açıklamalarda bulundu. İsmini açıklamak istemeyen yetkili, “Herhangi bir revizyon Erdoğan’ın Türkiye’yi yeniden dönüştürme vizyonunda yeni siyasi sistemin rolünü pekiştirecektir” ifadesini kullandı.

“POPÜLARİTESİ AZALDI”

Analiz haberde, “Erdoğan’ın popülaritesi ABD ve Avrupa ile yaşanan gerilimlerin etkisi ve son 12 aydır yaşanan pandemi kısıtlamalarıyla ekonomi ve Türk Lirası’nın değerini kaybetmesiyle güç kaybetti. İşsizlik, fiyatların artması ile birlikte AKP, hem ekonominin merkezi İstanbul hem de başkent Ankara’daki yerel seçimleri kaybetti” ifadesi kullanıldı.

Berat Albayrak'ın Kasım ayında istifa ettiğini hatırlatılan haberde, Albayrak'ın TL'yi desteklemek için 100 milyar dolardan fazla döviz rezervinin harcadığının tahmin edildiğini belirtiyor. Merkez Bankası Başkanlığına Naci Ağbal'ın getirilmesiyle yapılan ekonomik hamlelere değinen analizde, "Zorlu ekonomik görünüm, başkana odak noktasını değiştirmesi için neden veriyor." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Hürsedahaber



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER