Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bloomberg: Petrol savaşında Rusya kaybetti

Bloomberg ajansı, Rusya'nın Suudi Arabistan'la vardığı üretimi kısma anlaşmasını 'fiyasko' olarak nitelendirerek, 'Petrol anlaşmasında Rusya kaybetti' yorumunda bulundu.

Bloomberg: Petrol savaşında Rusya kaybetti

Bloomberg ajansı, Rusya'nın Suudi Arabistan'la vardığı üretimi kısma anlaşmasını "fiyasko" olarak nitelendirerek, "Petrol anlaşmasında Rusya kaybetti" yorumunda bulundu

Bloomberg, Rusya'nın Suudi Arabistan'la vardığı üretimi kısma anlaşmasını "fiyasko" olarak niteledi.

Ajans, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in razı olduğu günlük 2,5 milyon varillik kesintinin Mart başında reddettiğinin dört katından fazla olduğuna dikkat çekiyor. Rusya'nın ayrıca üretimi Suudi Arabistan'dan daha fazla kısması gerektiğine işaret ediliyor. 

Habere göre ajansın görüştüğü Kremlin kaynakları da anlaşmanın "başarısızlık" gibi göründüğünü kabul ediyor. Ancak bu kaynaklar Rusya'nın bir yandan salgın hastalık, diğer yandan ekonomik krizle mücadele ederken kısmi de olsa bir rahatlama getirebilecek anlaşmaya evet demek zorunda kaldığına dikkat çekiyor.

Lukoil'in ortağı Leonid Fedun da anlaşmayı Sovyetler Birliği'nin 1918'de Almanya ile imzaladığı Brest Anlaşması'na benzetmişti. Bu anlaşmadan sonra Sovyetler Birliği I. Dünya Savaşı'ndan çekilerek kendi iç meselelerine yoğunlaşma fırsatı yakalamıştı.

Fedun, Suudilerle varılan anlaşma sayesinde Rus Ural petrolünü "hiç değilse 15-20 dolardan" satabileceklerini söyledi.

Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov ise varılan anlaşmayı bir kayıp olarak görmediklerini açıklamıştı.

Rusya'da Mart ayında OPEC ile anlaşmaya en büyük muhalif Rosneft'in Başkanı İgor Seçin olmuş, üretimi düşürülürse ABD'li şirketlerin ayakta kalıp Rusya'nın pazar payını elinden alacaklarını savunarak Kremlin'i ikna etmişti. Seçin son anlaşmanın ardından henüz bir yorum yapmadı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER