Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bize gelen dergiler -Ocak 2019 Sayıları-

Haberdurus.com olarak ?Bize Gelen Dergiler? başlıklı tanıtım yazısında, alfabetik sıraya göre; Davet Mektebi, Furkan Nesli, Umran ve Vuslat dergilerinin yayımlanmış bulunan Ocak 2019 sayılarının içeriğinden hareketle bir tanıtım yazısını kaleme aldık.

Bize gelen dergiler -Ocak 2019 Sayıları-

İslamcı camiada, kendi düşünce ve kanaatlerini, en başta yakınlarında bulunan Müslümanlara olmak üzere, Müslüman camia içerisinde bulunanlara yönelik yayın yapan İslamcı dergilerin Ocak 2019 sayıları yayımlanmış bulunmaktadır.

Bu dergilerin önemli bir kısmı, protokol formu içerisinde, kardeşliğin devamı ve ?yeniden tesisi´ adına, İslamcı camiada faaliyetleri olan vakıflara, derneklere ve kendileri gibi çeşitli periyotlarda yayımlanan İslamcı dergi bürolarına ulaşıyor.

Bu minvalde, İslamcı dergilerin Ocak 2019 sayılarından birkaç tanesi, yukarıda da belirtmeye çalıştığımız üzere kardeşliğin devamına yönelik olarak, kendi dergimize de gönderiliyor. Kaldı ki bizde, aynı şekilde, dergi sayımız(Özgün İrade Dergisi) çıktığında, yine aynı duygu ve düşüncelerle kardeş dergi bürolarına ulaştırılmaya çalışılıyor.

Ocak ayı´nda yayımlanan ?kardeş´ dergilerden, büyük bir lütufla bize gönderilenleri şöyle sıralayabilirdik:

1-Davet Mektebi Dergisi, Ocak ? 2019 - 48. Sayı,

2-Furkan Nesli Dergisi, Ocak -2019 - 93 - Sayı,

3- Umran Dergisi Ocak, ? 2019 -293. Sayı,

4-Vuslat Dergisi, Ocak 2019 ? 211.Sayı

Davet Mektebi Dergisi?

Davet Dergis Ocak 2019 sayısı ile ilgili görsel sonucu

Davet Mektebi Dergisi dosya konunda ?Yedi Düvele Direniyoruz!..? başlığı altında,  yaklaşık iki yüz yıldır bu topraklarda bir geçmişi bulunan misyonerlik faaliyetlerini mercek altına alıyor.

Konu ile ilgili olarak,  birisi, Prof. Dr. Mehmet Akbaş imzalı ?Urfa´da Misyonerlik Faaliyetleri?, Mehmet Kurşun imzalı ?Osmanlı´nın Çöküşünde Misyoner Okullarının Rolü? ve yine Bedirhan Demirci´nin kaleminden çıkmış bulunan ?Misyonerlik Emperyalist Bir Kuşatmadır? adlı çalışma?

Derginin ?Girizgâh´ başlıklı tanıtım yazısında tespit edilen konu bağlamında ?Yeni bir sayı ile daha karşınızdayız. ? Müslüman halkları ya da diğer dinlere mensup toplumları Hıristiyanlaştırmaya ya da Hıristiyanlığın birer kölesi yapmaya çalışan bütün bu ajandalı faaliyetlere ?misyonerlik faaliyetleri? diyoruz.? Diyerek, konuya dönük düşüncelere yer verilmektedir.

Dergide, ocak ayında doğmuş bulunan ve vefat eden önemli kişilerin, bu ay içerisinde doğumları ve vefatlarıyla ilgili olarak girizgâh yazısında bir not bulunmaktadır.

Furkan Nesli Dergisi?

furkan nesli Dergisi ile ilgili görsel sonucu

Furkan Dergisi, ocak ayı sayısında epey zamandır İslami faaliyetlere yönelik düşünülen ve yer yer uygulanan yasaklama ve engellemelere dair ?Türkiye´de İslami Faaliyetler Neden Engelleniyor?? sorusuna yer verilmiş bulunmaktadır.

Uzun bir zamandır ?Biz Medeniyetimize Dönüyoruz? mottosu ile yayın yapan Furkan Dergisi, derginin başyazarı Alparslan Kuytul´un tutuklanması ile ilgili olarak, ön kapak iç kısmında, Kuytul´ait ?Bu Dosya Suç Dosysaı Değil Sus Dosyası!´ ibaresinin altında ?22 Ocak Mahkemesinden Tahliye Bekliyoruz!´ notunun altında, mahkeme süreci ile ilgili ifadeler, ;?#SiyasetDegilAdaletbekliyoruz.? hashtag işaretli bir şekilde belirtilmiştir.

Derginin, editör başlıklı yazısında, ?Furkan Nesli ailesi olarak yayın kurulumuz ve okurlarımız adına Alparslan Kuytul Hocaefendi´nin ve diğer tüm mazlumların bir an evvel özgürlüklerine kavuşmasını temenni ediyor, 22 Ocak tarihinde gerçekleşecek olan mahkemeden siyasete değil adalete dayalı bir sonuç çıkmasını bekliyoruz.? Temenni cümlesi var.

Derginin, bu ?en´ son sayısı bize henüz ulaşmadan önceki hafta içerisinde, Alparslan Kuytul, davasına bakılan mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı, ama savcının mahkemeye yapmış olduğu ?itiraz´ sonucu tekrar tutuklandı.

Haberduruş.com ailesi ve Özgün İrade Dergisi olarak, yapılan yanlıştan dönülmesi ve adı geçen kişi ve kişilerin, mahkeme gereği ise eğer, tutuksuz yargılanmasını ve sonuçta, üzerlerine atılı suçlardan dolayı aklanmasını isteriz?

Umran Dergisi?

umran Dergisi ile ilgili görsel sonucu

Tanıtmayı düşündüğümüz üçüncü dergimiz Umran Dergisi olacak? Dergi, kapak konusu olarak ?Batı İçi Tartışmalar, Sarı Yelekliler ve Dönüşüm Süreci´ alt başlığı altında ?Yeni Dönemde Avrupa? konusunu işliyor.

Konu bağlamında; Mustafa Aydın, Alain De Benoist, Kürşat Arıkan, Ercan Yıldırım, Dilaver Demirağ ve Ahmet Dağ´ın makaleleri yer almış?

Kapak konusu dışında ise, Birinci Dünya Savaşı´nın Osmanlı üzerinden günümüzle olan ilişkisi, Rusya ile ilişkiler üzerinden kaleme alınan Moskova´ya dair notları içeren bir yazı, camilerin mimari anlamda onarım ve bakımı ile ilgili kadınların rolü, ihtiyaç, tüketim, israf denklemi ve Kur´an ile ilgili birbirinden öneli yazılar yer almakta?

Tanıtım yazısının bir yerinde Fransa´da uzun bir zaman devam eden ?sarı yelekliler´ eylemine dair ?Sarı yeleklilerin önemli bir kısmının Marine Le Pen´in Milli Cephe´sine oy verenlerden oluştuğu, yayınlanan anketlerle ortaya çıkmaktadır. Ancak Milli Cephe tabanının da eylemlerdeki temel motivasyonunu ırkçı gerekçeler değil, sosyal adaletsizliğe ve siyasal tıkanıklığa tepki gösterme gibi gerekçeler oluşturuyor.? Denilerek, medyada konu ile ilgili olarak çıkan birçok analizin aslında, pek de doğruyu yansıtmadığı ifade edilmiş oluyordu.

Vuslat Dergisi?

vuslat Dergisi ocak 2019 sayısı ile ilgili görsel sonucu

Tanıtımını düşündüğümüz bu ay ki ?en son dergi ?Bugünün İhyasından,Yarının inşâsına? alt başlığı ile yayımlanan Vuslat ?Eğitim Kültür ve Düşünce´ Dergisi olacak?

On yedinci yıl içerisinde bugüne dek, -Ocak 2019 sayısı da dâhil- 211. Sayıya ulaşan dergide, her sayıda olduğu gibi, işin uzmanı olan ilahiyat ve medrese kökenli âlim ve aydınlarla birlikte, konularla ilgili olarak kendilerini yetiştirmiş bulunan Müslümanların büyük bir vukufiyetle ele aldıkları yazılar ve makalelere yer verimli bulunmaktadır.

Bu sayıda(Ocak 2019) câhiliyye konusu kapak konusu olarak belirlenmiş. Konu ile ilgili olarak, Maide Suresi 50. Ayete yer verilmiş bulunmaktadır.(*)

Konu ile ilgili olarak dergide; Prof. Dr. Adem Apak, Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, Doç. Dr. Soner Duman ile birkaç yazarın yazıları yer bulmuş.

Dergi editörünün kaleme aldığı ?tanıtım´ yazısında;  cahiliye ile ilgili; ?Kişinin heva û hevasının ürünü olup, Vahyi (Kur´an ve Sünnet) dayanağı olmayan hayat tarzını kabul etmek cahiliyyenin mantığıdır.? İfadesi, cahiliyye ile bizlere epey ipucu göstermekte ve ona dair bir ontolojiyi(varlık sebenini) ele elvermektedir.

__________________________________________

(*) ?Yoksa Câhiliye devrinin hükmünü mü istiyorlar? Gerçeği kesin olarak bilip kabul eden kimseler için Allah´tan daha güzel hüküm sahibi kim olabilir??(Maide-50)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz