Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Birleşmiş Milletler, Yunanistan'ı uyardı: Mültecileri ölüme sürüklemekten vazgeç artık

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Yunanistan'ın deniz ve kara sınırından düzensiz göçmen ve sığınmacıları Türkiye'ye "geri itmesine" tepki gösterip uluslararası antlaşmalara uyması gerektiği konusunda uyardı.

Birleşmiş Milletler, Yunanistan

BMMYK Sözcüsü Babar Baloch, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan'a geçmek isteyen insanların "geri itildiğine" dair raporlarda ciddi artış olduğunu aktardı.

Edindikleri bilgilere göre, Yunan topraklarına ulaştıktan sonra bazı grupların Türkiye'ye geri gönderildiğini ifade eden Baloch, Yunan makamlarının ülkenin kara ve deniz sınırlarında düzensiz göçmen ve sığınmacıları Türkiye tarafına "geri ittiğine" dair birçok haber çıktığını aktardı.

Sığınmacıları zorla geri itiyor: Yunanistan’dan insanlık dışı uygulama

Yunanistan uluslararası yükümlülüklere aykırı davranıyor

Baloch, Yunanistan hükümetine bu iddialara yönelik soruşturma başlatması çağrısında bulunarak, "BMMYK, bu tür haberlere ilişkin endişelerini Yunan hükümetiyle sürekli paylaştı ve medya, sivil toplum kuruluşları ve doğrudan tanıklıklara dayanan iddialar için acil soruşturmalar başlatılması çağrısında bulundu. Tüm bunlara rağmen özellikle denizde geri itilmelere ilişkin haberlerde artış devam ediyor." dedi.

Her ülkenin kendi sınırlarını koruma hakkı olduğunu belirten Baloch, "Ancak, mevcut iddialar Yunanistan'ın uluslararası yükümlülüklerine aykırı ve bu insanlar ciddi tehlikelere maruz bırakılıyor." uyarısında bulundu.

Yunan sahil güvenliğinin Türk karasularına bıraktığı 30 göçmen kurtarıldı

Yunan sahil güvenliğinin Türk karasularına bıraktığı 30 göçmen kurtarıldı

Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından Kuşadası Körfezi'nde Türk karasularına bırakılan 11'i çocuk, 4'ü kadın toplam 30 göçmen Türk sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yunan askerleri, dövdüğü göçmenleri çıplak gönderdi

Yunan askerleri, dövdüğü göçmenleri çıplak gönderdi

Edirne'den Meriç Nehri'ni kullanarak geçtikleri Yunanistan'da yakalanan göçmenlere, askeri ve polislerin uyguladığı şiddet her geçen artıyor. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup göçmeni yakalayan Yunan güvenlik güçleri bazılarını darp ettikten sonra üzerlerindeki paraları ve giysilerini de alarak yarı çıplak halde Meriç Nehri üzerinden geri gönderdi.

Baloch, Yunanistan'ı uluslararası insan hakları ve mültecileri koruma standartlarına saygı göstermeye davet etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER