Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BİRLEŞİK KRALLIK´TAN YPG İTİRAFI: ´BİZ ABD DEĞİLİZ, YPG´Yİ SİLAHLANDIRMIYORUZ´

Birleşik Krallık´ın Ortadoğu´dan sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt, İstanbul ve Ankara´daki temaslarının ardından, PKK-YPG ilişkisini değerlendirdi. Burt, "Afrin´deki operasyonun büyük çapta can kaybına neden olmamasından memnunuz" diyen Burt, PKK-YPG i

BİRLEŞİK KRALLIK´TAN YPG İTİRAFI: ´BİZ ABD DEĞİLİZ, YPG´Yİ SİLAHLANDIRMIYORUZ´

Birleşik Krallık´ın Ortadoğu´dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt, "YPG ile PKK arasında bağ olduğuna ilişkin iddiaların farkındayız" dedi ve ekledi: "PKK konusunda çok netiz, PKK bir terör örgütüdür. YPG´nin de kendini PKK´dan uzaklaştırması gerektiğini düşündüğümüzü çok net ortaya koyuyoruz.. PKK ile bağları olmamalı"

Ankara ve İstanbul´da, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ´dan Dışişleri Müsteşarı Ümit Yalçın´a, Afad Başkanı´ndan Suriyeli muhaliflere, bir dizi temasta bulunan Burt, Türkiye´den ayrılmadan önce CNN TÜRK´e konuştu. Zeytin Dalı Harekatı´nı değerlendirdi, "Türkiye´nin kendini teröre karşı koruma kararlılığı ve ihtiyacını anlıyoruz. Afrin´deki operasyonun insanların korktuğu gibi büyük çapta can kaybına neden olmamasından memnunuz ve bu çok önemli. Şimdi soru, ´Sırada ne olacak?´, Türkiye sınırları ve Kuzey Suriye´nin güvenliğinin sağlandığından emin olmak için bildiğimiz kadarıyla bu, Türk hükümetinin ciddiyetle ele aldığı bir konu. Suriye´deki diğer herşey gibi, çatışmaların azalmasını ve en az çatışma ile güvenliğin sağlanmasını umuyoruz" dedi.

TÜRKİYE´YE MİNNETTARIZ

Londra ile Moskova arasında tırmanan casus krizine de değinen Burt, suikast girşiminden bir kez daha Rusya´yı sorumlu tuttu, Türkiye´ye ise desteğinden dolayı teşekkür etti. Burt, "NATO´daki diğer ortaklarla birlikte, Türkiye´ye, yapmış olduğu yorumlardan dolayı minnettarız" dedi.

Birleşik Krallık´ın Ortadoğu´dan Sorumlu Bakanı, Ankara ve Moskova arasındaki yakın ilişkinin kendilerini endişelendirmediğini vurguladı. "Türkiye´nin Doğu Guta´ya insani yardımların ulaşması için rusya üzerindeki etkisini kullanmasını bekleriz" mesajını verdi. "Türkiye´nin ilerlediği yöne çok güveniyoruz" ifadesini kullanan Burt, "Umuyoruz ki Türkiye zaman içinde AB´ye üye olacak" diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER