Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bırakın İran´ın nükleer silahları olsun: Bu, dünyayı hepimiz için daha güvenli hale getirir

Amerika ve İran epeydir, Ruslarla mücadele ettikleri kadar uzun süren ve hatta daha çok nefretle süslenmiş bir soğuk savaşın içerisinde bulunuyor

Bırakın İran´ın nükleer silahları olsun: Bu, dünyayı hepimiz için daha güvenli hale getirir

 

 "İnsansız hava aracı düşürüldü. Herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Savaş olmayacak.

İran´ın devrim muhafızları Amerikalı bir insansız hava aracını düşürdü. Bu büyük bir marifet. Amerikalılar için utanç verici bir durum ama onlar daha kötülerini de yaşadı. Bu durum en azından gözlerinin belalı düşmanlarının üstünde olduğunu gösteriyor. İki ülke arasındaki ilişkilerin durumu ortadayken ve bölgedeki insansız hava aracı faaliyetleri çok fazlayken, bunun olacağı belliydi.

Yolundan sapmış uçakları düşürmek, tıpkı 1960´larda ABD-SSCB Soğuk Savaşı´nda olduğu gibi, bu tür soğuk savaşlarda yaşanan bir şey. Amerika ve İran epeydir, Ruslarla mücadele ettikleri kadar uzun süren ve hatta daha çok nefretle süslenmiş bir soğuk savaşın içinde bulunuyor.

40 yıldır birbirlerini gözetliyor ve dinliyorlar; ekonomik savaş veriyor ve yaptırımlar uyguluyorlar; Irak, Suriye ve Yemen´de vekalet savaşı yürütüyorlar; propaganda ve karşı propaganda yapıyorlar; birbirlerine hakaret ediyorlar ve devlet destekli terörizme arka çıkıyorlar. Ve daha bir çok şey?

Körfez´de (muhtemelen) İran´ın petrol tankerlerini mayınlaması -ABD´nin müttefiki Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri´nden gelen petrol- iki taraf arasındaki şaibeli ve tartışmalı diğer bir olay.

Amerika ve İran, 1979´da Şah´ın devrilmesinden ve Amerikalı rehinelerin Tahran büyükelçiliğinde tutulmasından bu yana savaş halinde.

Yalnızca Obama yönetimi sırasında 2015´te imzalanan kısa ömürlü uluslararası nükleer anlaşma, tarafların süregelen düşmanlıklarındaki büyük ateşkesi simgeledi. Tabii ki bu anlaşma da Donald Trump tarafından feshedildi. Şer eksenine karşı Büyük Şeytan. Bu yeni bir hikaye değil.

Yeni olan şu ki İranlılar, Tahran´la girilen soğuk savaşı kazanıyor ve bu Başkan Trump´la seleflerinin ayıbı.

İran yardım ve esin kaynağı olarak, şer ekseni dostu/düzenbaz devletler kulübü üyesi ve İran´ın gizli nükleer işbirlikçisi olan Kim Jong-Un´a bakıyor. ABD ve Birleşmiş Milletler´in sert ekonomik yaptırımlarına rağmen, kendi vatandaşlarının refahını hiçe saymasıyla tanınan Kim, ABD´nin askeri saldırganlığına bağışıklık kazanarak, nükleer silah geliştirdi."

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz