Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir vali özür diledi: “Geç gelmişsek sizden özür diliyoruz”

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin’in “Durum, açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü” dediği bir konuşması gündeme geldi.

Bir vali özür diledi: “Geç gelmişsek sizden özür diliyoruz”

Bugün (19 Şubat) sosyal medyada, deprem sonrasında Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin’in “Durum, açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü” dediği bir konuşması gündeme geldi.

Videonun sosyal medya platformlarında yayılması üzerine birçok medya kuruluşu da Vali Bilgin’in açıklamasına yer verdi.

Bilgin’in videodaki açıklamasında şu ifadeler yer alıyordu:

“Devletin temsilcisi olarak sizlerle beraber olmak, sizi dinlemek için geldim. Kusura bakmayın belki geç geldim ama durum gördüğünüzden bildiğinizden çok daha vahim. Açıklanan rakamlardan en az 3-4 belki 5 kat daha kötü. Bazı illeri komple yıkıp yeniden iller yapacağız. Dolayısıyla gördüğünüz İstanbul veya Erzincan depremi… Hiçbirine benzeyen bir deprem değil. Şehirler haritadan silindi, yeni haritalar oluşturulacak. Devlet olarak, devletin görevlileri olarak geç gelmişsek sizden özür diliyoruz.”

Bilgin’in bu sözleri, açıklanan ölü sayılarına valinin de inanmadığı şeklinde yorumlanarak “itiraf gibi açıklama” gibi yorumlarla sosyal medyada paylaşıldı ve yine buna benzer başlıklarla haber mecralarında haberleştirildi.

Ancak Bilgin, Perşembe günü (16 Şubat) Anadolu Ajansı’ndan Cebrail Caymaz’a verdiği mülakatta bu konuşmadan bahsederek, bu konuşmayı depremin üçüncü gününde yaptığını söylemişti.

Bilgin mülakatta şöyle konuşmuştu:

“Biz daha önce depremin 3. günü vatandaşlarımızı ziyaret amaçlı gittiğimiz köyün birinde normal sohbet ederken cep telefonuyla yapılan çekimde aslında daha uzun süren bir konuşmanın bir bölümünü keserek sanki farklı haberler olduğunu veya gerçekliğin farklı olduğu algısını yaratabilecek bir açıklama sosyal medya hesaplarında yayınlandı. Bu bazı görsel ve yazılı basında da yayınlandı ama bu gerçeği yansıtmamaktadır.

“Şöyle, biz depremin birinci gününden beri burada gece gündüz çalışıyoruz. Bizim enkaz kaldırma çalışmalarımız dün bitti. 9 gün süren bu çalışmalarda sanki orda ölü sayısının daha fazla olduğunu anlatacak ifadeler gibi gösterilen bir açıklama var.

“Halbuki öyle değil, o gün için açıklanan rakamların yani o gün için o kadardı. O gün açıklanan rakam 800 kişi vardı. Ama son ölüm rakamı malum 2 bin 400 kişi açıklandı. Zaten bizim de orada yaptığımız açıklamayla tutarlı bir açıklama.

“Orada vatandaşları teskin etmek, burada büyük bir felaketin olduğunu anlatmak için yapılan haberi böyle abartarak gösterdiler. Bu gerçeği yansıtmamakta.

“Ayrıca ilçe merkeziyle ilgili yapılan tespitlerde yüze 20’si hariç binaların ya ağır hasar ya yıkık ya da az hasarlı olduğu yapılan tespitlerden anlaşılmakta. Orada sanki şehir merkezini alıp başka bir ile taşıyacakmış gibi anlamışlar, öyle değil. İlçe merkezinin kendi alanında değil hemen yanında veya yakınında bulunan fay hattından uzak bir alana taşınması söz konusu.”

 

Kaynak: serbestiyet.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER