Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir imza da sen ver Doğu Türkistan sahipsiz kalmasın

Doğu Türkistan’da insan hakları ihlallerinin tespiti ve sorumlularına yaptırım uygulanmasına dair imza kampanyası başlatıldı.

Bir imza da sen ver Doğu Türkistan sahipsiz kalmasın

Evrensel İnsan Hakları Sivil İnisiyatifi tarafından Birleşmiş Milletler ve ilgili kuruluşlara ulaştırılmak üzere, Doğu Türkistan’da insan hakları ihlallerinin tespiti ve sorumlularına yaptırım uygulanmasına dair imza kampanyası başlatıldı.

Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla oluşturulan Evrensel İnsan Hakları Sivil İnisiyatifi adlı çalışma grubu yayınladıkları ilk deklarasyonda Birleşmiş Milletler’e ve ilgili kuruluşlara, Doğu Türkistan için harekete geçme çağrısında bulundu.

ÇİN’DEN HESAP SORULMALI

Doğu Türkistan’daki ağır zulüm ve baskılara dikkat çekilen deklarasyonda “20. yüzyılda Hitler ve Stalin gibi diktatörler tarafından ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığı kamplar 21. yüzyılda Çin Komünist Partisi eliyle yeniden ortaya çıkmıştır. Doğu Türkistan’da Çin’in Uygur toplumu üzerinde keyfi uygulamaları, hakaret, işkence, tecavüz gibi ağır insan hakları ihlalleri sıradanlaştı. Sözde eğitim kamplarının ivedilikle kapatılarak, uluslararası bağımsız komisyonlarca araştırılmasını, tespit edilecek ihlallerden Çin devlet yetkililerinin sorumlu tutulmasını ve Doğu Türkistan’da insani normların hayata geçirilmesini arz ve talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

İMZA DESTEĞİ BEKLENİYOR

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi, BM Uluslararası Adalet Divanı, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başkanlıklarına müracaat etmek üzere hazırlanan deklarasyon dilekçesi internet üzerinden imzaya açıldı. https://forms.gle/NkHe9A3FemG5jaah6 linki üzerinden kamuoyuyla paylaşılan imza çalışmasında, Doğu Türkistan mücadelesine gönül veren herkesin desteği bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Türkistan sahipsiz kalmasın

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER