Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir ilk oldu! HDP'den seçilen isim MHP'ye geçti

Mardin Artuklu Belediyesi'nin HDP Meclis Üyesi Mehmet Carti, HDP'den istifa ederek MHP’ye geçti. Mehmet Carti, HDP'den seçilip MHP’ye katılan ilk kişi oldu.

Bir ilk oldu! HDP

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Mardin’in Artuklu ilçesinde HDP’den Meclis Üyesi olarak seçilen Mehmet Carti, MHP’ye geçti. Böylece HDP’den seçilip MHP’ye katılan ilk isim oldu. Medyascope’tan Ferit Aslan’a konuşan Carti, “MHP’ye, devlete en yakın siyaset yapan kurum olarak gördüğüm için katıldım.” dedi.

MHP’li Carti, HDP’den istifa etme sürecine dair yaptığı açıklamada, “HDP’nin Kürtler’i temsil etmediğini gördüm. Ben istifa ettikten sonra onlar parti ile ilişiğimin kesildiğine dair açıklama yaptılar. Ben o zaman çıkıp açıklama yapmadım. Benim meclis üyeliğimden istifa etmem için baskı yaptılar. İstifa etseydim yedekteki HDP’li yerime gelecekti. O gelmesin diye istifa etmedim.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Carti, Ortaköy’de yaşanan DEDAŞ protestosu sırasında, Arap olduğu için HDP’li bazı meclis üyelerinin kendisine yönelik ırkçı söylemlerde bulunduğunu ve HDP’nin bu meclis üyeleri ile ilgili bir işlem yapmadığını söyledi.

Mehmet Carti, MHP'nin Artuklu Belediye Meclisi’ndeki tek üyesi oldu.

HDP’nin yazılı açıklamasında, Mehmet Carti’nin seçildiği günden ihraç edildiği güne kadar meclis toplantılarına düzenli katılma konusunda eksik davrandığı, sorumluluğunu yerine getiremediği, kendisi ile görüşülmesine rağmen tutumunda ısrarcı olduğu belirtildi.



Anahtar Kelimeler: ! ' seçilen ' geçti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER