Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir haftanın bilançosu;

Onlarca Filistinli ve Bir İsrailli Yaralandı, 49 Çatışma Meydana Geldi

Bir haftanın bilançosu;

Filistin Enformasyon Merkezi+-
Geçtiğimiz hafta içinde Filistin'in Batı Yaka, Kudüs ve Gazze'deki değişik bölgelerinde meydana gelen çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı. İşgal güçleri Filistinlilere gerçek mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdılar. Çatışmalarda bir İsrailli de yaralandı. Toplamda 49 çatışma meydana geldi. Çatışmalarda Filistinliler de işgal güçlerinin üzerine molotof kokteylleri, el yapımı patlayıcılar attı ve bıçaklı eylem girişiminde bulundular.

Dün (3 Ocak Cuma) Batı Yaka bölgesinde iki Filistinli gerçek mermiyle yaralanırken onlarca Filistinli de gaz bombalarından dolayı boğulma tehlikesi yaşadı. Toplam 9 çatışma meydana geldi.

Perşembe günü 16 yaşındaki Hüseyin Muhammed Yunus, Batı Yaka'daki Atsayun yahudi yerleşim merkezi kavşağında bıçaklı eyleme hazırlandığı iddiasıyla işgal güçleri tarafından gerçek mermilerle yapılan saldırıya maruz kalarak yaralandı. Kermi Tsor yahudi yerleşim merkezi yakınında da bir işgalci asker Filistinlilerin attığı taşlarla yaralandı. Gençler işgalci askerlerin üzerine motolof kokteylleri attılar. Toplamda 5 çatışma meydana geldi.

Çarşamba günü El-Halil, Cenin ve Kalkiliya bölgelerinde 4 çatışma meydana geldi.

Salı günü muhtelif yahudi yerleşim merkezlerinin çevresinde 12 çatışma meydana geldi.

Pazartesi günü Batı Yaka bölgesinde 7 çatışma meydana geldi ve iki Filistinli gerçek mermilerle ve lastik kaplamalı mermilerle yaralandı.

Pazar günü Batı Yaka ve Kudüs'te, Yusuf'un Kabri çevresinde, Halhul'da ve İseviyye'de 8 çatışma meydana geldi.

Cumartesi günü El-Fevar mülteci kampı civarında Filistinli gençler işgalci askerlere molotof kokteylleri attılar. 4 noktada çatışma meydana geldi.

 
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Anahtar Kelimeler: haftanın bilançosu;

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER