Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir dönem Erdoğan’ın en yakınındaydı: ‘Kutlu hikâye sona erebilir’

Bir dönem Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden olan ve 8 yıl metin yazarlığını yapan eski AKP’li vekil Aydın Ünal, iktidara yönelik eleştirilerde bulunurken "‘Kutlu hikâye sona erebilir" diye yazdı.

Bir dönem Erdoğan’ın en yakınındaydı: ‘Kutlu hikâye sona erebilir’

Bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden olan, sekiz yıl boyunca metin yazarlığını yapan eski AKP’li vekil Aydın Ünal, iktidara yönelik eleştiri ve uyarılarını önümüzdeki 10 yıl için de sıraladı. Kişisel blogunda 2020 ve gelecek 10 yıl değerlendirmesi yapan Ünal, “Son 10 yıl biterken, iyi yönetilemeyen ekonomi, kibir, lüks, şatafat görüntüleri, yolsuzluk iddiaları, çözülemeyen sorunlar, yönetilemeyen krizler nedeniyle hepimizi yılgınlığa, yorgunluğa, biraz da ümitsizliğe sevk etti” dedi.

Yeni bir 10 yıla girerken geleceğin belirsiz durumda olduğunu belirten Ünal, “Türkiye değişirken, seçmen değişirken, AK Parti, en güçlü değişim iradesine ve dönüştürücü kadrolara sahip olmasına rağmen, yeni durumları okumak yerine karanlık eskinin dinamiklerine yöneliyor” eleştirisini yöneltti.

Son dönemde Erdoğan ve AKP yanında saf alan Tansu Çiller, Mehmet Ağar, Doğu Perinçek, Cem Uzan gibi isimlere de gönderme yapan Aydın Ünal, “AK Parti’nin dilinin ve politikalarının kucaklayıcılıktan, artık alıcısı olmayan ‘beka meselesi’ gibi söylemler ve hamaset soslu kuru milliyetçiliğe evrilmesi ne kadar hazin” ifadesini kullandı.

“AK Parti teşkilatlarının, partinin içine bir virüs gibi giren, liyakatsizliği ve tasfiyeyi bir hastalık gibi yayan Pelikan Örgütü ve onun her alanda açtığı hasar karşısında ümidini gittikçe yitiriyor olması ne kadar da vahim” diyen Ünal, “2019 biterken, ekonomik krizin ağırlığının artıyor olması, krizi çözmeye yönelik adımın atılmaması, ekonomi kadar, milli eğitimde, kültürde, ailede, demokratikleşme adımlarında Türkiye’nin 2002’nin dahi öncesine yöneldiği algısının güçlenmesi ne kadar trajik” yorumunu yaptı.

“2020’ye ve yeni 10 yıla yorgun giriyoruz” diyen Ünal, “Bir kutlu hikâyenin, arkasında ağır hasar bırakarak sona ermesi de mümkün” görüşünü dile getirerek şunları kaydetti:

 

"2020’nin Türkiye için bir dönüm noktası olacağı şimdiden görülüyor: Ya AK Parti toparlanacak, 2020’leri şekillendirecek; ya da Türkiye, sanki arası hiç yaşanmamış gibi karanlık eskiye dönecek.
Bir de şu var: Gözümüzün önünde böyle büyük riskler varken, susacak mıyız, konuşacak mıyız?
2020 sonunda konuşmanın pek faydası olmayabilir; konuşacaksak, şimdi konuşmalıyız."


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER