Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir seçimi daha geri de bıraktık, yeni bir seçime kapı araladık!

Arkadaşımız Aslan Değirmenci Yeni Söz Gazetesi için kaleme aldığı yazısında seçimleri değerlendirdi ve çok önemli uyarılarda bulundu. İşte Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci´nin o yazısı:

Bir seçimi daha geri de bıraktık, yeni bir seçime kapı araladık!

İşte Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci´nin o yazısı:

 

Bir seçimi daha geri de bıraktık, yeni bir seçime kapı araladık! 

Hayırlı olsun!

Millet ne derse o!

Seçim sürecinde verilen demokratik mücadeleden dolayı önce siyasi partilerimizi ardından sandığa giderek duruşunu gösteren milletimize teşekkür edelim?

Ve önce yüzde 41 ile başlayalım.                

AK Parti evet özeleştiri yapmalı. 

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nde yanlış adaylarda ısrar ederek, yanlış yaptığını görmeli. Kapı çalıp, gerçekleri anlatmaktan bile geri duran adaylar tespit edilmeli, yüzleşme sağlanmalı. AK Parti´ye karşı bütün yapılar birleşirken, mücadele etmek yerine hazıra konmak için bekleyenlere siyasi düzlemde bir daha fırsat verilmemeli. Lider 81 ili dolaşırken, kendi seçim bölgesinde adım atmayan siyasilere nedenleri sorulmalı. 

Uçaktan inmeyen, ekranlardan çekilmeyen hemen her gün methiyeler düzen birçok ismin küresel ittifaktan, senaryolardan hiç söz etmeden iktidarı acımasızca eleştirerek, sırt dönme eğilimi göstermeleri de AK Partili kurmaylar tarafından masaya yatırılmalı. Özellikle medyada yapılan patinajlara mercek tutulmalı. 

**

Gözden kaçan önemli bir ayrıntı daha var. En yakın partiye yüzde 14 gibi bir fark atacaksın ancak iktidar olamayacaksın. 

Bu nasıl demokrasi? 

Sistem değişikliğine ihtiyaç olduğu bir kez daha, bir seçim sonucunda yine belgelendi. Bu sürdürülebilir bir tablo değil. Koalisyon ?Yeni Türkiye´ye dar gelir, kısa süre de erken seçim gündeme gelir. 

**

Altını çizmeliyiz ki; seçim sonuçları dikkatli incelendiğinde toplumsal bir değişim yok, toplum mühendisliği var. Ortaya çıkan tabloya göre de statüko güçlendi, vesayetçiler ve kriz beklentisi içinde olan tüm yapılar sevindi. 

**

İlginç olan bir diğer husus ise şu;

MHP Çözüm Sürecini ?İhanet? olarak değerlendirdi, oyunu artırdı.

HDP Çözüm Sürecine sürekli ?Ama? ve ?Ancak?larla yaklaştı barajı aştı.

**

Paralel yapı ise yine harcadı. 

Kendi hedefleri doğrultusunda kullandığı, kullanım süresi bitince bağımsız aday olarak sahaya sürdüğü Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer, Yakup Saygılı hatta Hakan Şükür ve diğer isimler sandıkta yok oldu. Her biri ayrı bir hüsran yaşadı. Kendi adayları yerine HDP, CHP ve MHP´ye oy toplayan abi ve ablalar dün kahraman ilan ettikleri isimleri tek kalemde silerek vefasızlıklarını daha bir net görmemizi sağladı.

**

CHP´nin de ders çıkartması gereken hususlar var.  Özellikle bol keseden atıp tutmakla seçimin kazanılmadığı aksine milletin gerçeği ile örtüşmeyen vaatlerin oy kaybına neden olduğunu CHP´li kurmaylar anlamalı. İllegal yapılardan medet ummaktan vazgeçmeli milletin değerleriyle savaşmak yerine onları anlamaya gayret etmelidir. 

**

Şimdi ne olacak?

Partiler arası görüşmeler hatta atışmalar sürecek. Peki vatandaş açısından önemli olan ne?

Mücadele yeni başlıyor. Dört tarafımız kuşatılmış iken mücadeleden vazgeçmek olmaz. Türkiye´yi eskiye götürmeye çalışanlara inat safları sıklaştırıp, çözüm sürecine, yeni anayasa ihtiyacına, devam eden projelere sahip çıkıp, Ortadoğu ve dünya mazlumlarına sahip çıkmak için daha fazla direnmeliyiz. Oto kontrolü elden bırakmadan, istikrar ve birlikteliğimizi hedef alanları sevindirecek adımlar atılmasına izin vermemeliyiz. Senaryolar sürerken geri durmak geleceğimizi riske atmak anlamına gelir ki; asla pes etmemeliyiz. Kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için elimizden geleni yapmalıyız.   

***

Unutmadan! Hatırlatayım; geçersiz sayılan yüz binlerce oyun nedeni de araştırılmalı. Katılım oranının yüksek olması ise sevindirici bir gelişme.



Anahtar Kelimeler:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER