Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir Müslüman aynı andda seküler ve Müslüman olamaz!

İslam tarihçisi İhsan Süreyya Sırma alimlerin sadece dünyayla ilgili konulardan bahsettiğini söyledi. Sırma, ?İslam ile bağdaşmayan ilahiler ortaya çıktı. İnsanları uyutuyor? dedi.

Bir Müslüman aynı andda seküler ve Müslüman olamaz!

İslam tarihçisi İhsan Süreyya Sırma alimlerin sadece dünyayla ilgili konulardan bahsettiğini söyledi. Sırma, ?İslam ile bağdaşmayan ilahiler ortaya çıktı. İnsanları uyutuyor? dedi. ?Biz seküler bir hayata bürünmüşüz ama Müslüman olduğumuzu da söylüyoruz? diyen Sırma, ?Bir Müslümanın hem seküler olması hem de dini bir hayat sürdürmesi mümkün değil? ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde inançla ilgili yapılan bir anketi incelediğini anlatan Sırma, ?Gençlerden birine hangi dine mensupsun diye sorduklarında ?ateistim´ yanıtını vermiş. Ramazan hakkında ne düşünüyorsun diye sorduklarında oruçluyum demiş. Böyle bir insan tasavvur edebiliyor musunuz? Ne ateizmi ne de orucu biliyor. Biz Müslümanlar dinin ne olduğunu bilmiyoruz. Müslümanların yeniden dinlerini öğrenmeleri lazım? dedi.

?ÖLMEYECEK´ GİBİYİZ

Müslümanların dünyaya yönelmesindeki sebebi yaygın olarak bilenen ??Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış, yarın ölecekmiş gibi de ahirete çalış? hadisinden kaynaklandığını söyledi. Sırma ?İslam dünyasının neresine gidersem gideyim bir hadis var ki herkes biliyor. ?Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış, yarın ölecekmiş gibi de ahirete çalış? Araştırdım böyle bir hadis yok. Bunu bizi dünyaya bağlamak için yaptılar. Ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalışıyoruz? diye konuştu. Bu tuzağa düşmeyen İslam alimleri olduğuna dikkat çeken Sırma Said Nursi´den örnek verdi: ?Said Nursi´nin içinde çamaşır olan bir filesi vardı. Hapisten hapse dolaşıyordu. Ama o dünya için değil ahiret için çalıştı.?
 
Sadece dünyadan ganhsediyorlar
?Önemli olan Allah´a kulluğu hedef edinip sonra çalışmak. İnsanlar dünyayı öne aldılar ve laf olsun diye de iki rekat namaz kılıyorlar? diyen Sırma bugünkü İslam alimlerini de eleştirdi. Sırma şunları söyledi: ?İslam alimlerinin bir kısmı Yahudiler gibi yapıyorlar. Yahudi alimleri Peygamber efendimize gelip Tevrat´ın bir kısmını gizliyorlar diğer kısmını okuyorlardı. Bu İslam´da geçti. Kur´an´da o kadar çok şey var ama kimse bahsetmiyor. Sadece dünyayla ilgili konulardan bahsediyorlar. İslam ile bağdaşmayan ilahiler ortaya çıktı. İnsanları uyutuyor.?
 
Okumak sünnettir 
Müslümanları kitap okumadığı için eleştiren Sırma Ramazan aylarında okunan Kur´an´ların anlayarak değil okumak için okunduğunu söyledi. Sırma ?Kur´an´ı anlayarak Allah benden ne istemiş diye okuyana pek rastlamadım. Okumak lazım çünkü bu zannedildiği gibi bir ritüel değil, Peygamber Efendimiz´den gelen bir sünnettir? dedi.
 
Kaynak: Düşünce mektebi


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER