Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir Kitap; ""Beleki Bıdri ve Şego Aşiretleri"

"Beleki Bıdri ve Şego Aşiretleri"

Bir Kitap;

BELEKİ Bıdri ve Şego Aşiretleri -Aşiretler Üzerine Bir Çalışma...

Aşiret aynı soydan gelen, göçebe ya da yarı göçebe yaşam sürdüren insan topluluğuna verilen isimdir. Aynı zamanda bir ataya bağlı insanlardan meydana gelen büyük bir aile, göçebe topluluğu anlamına da gelir.

Dünyanın birçok yöresinde olduğu üzere, klasik dönemlerin toplumsal alanda kendine yer bulan aşiret olgusu, özellikle de doğu İslam toplumlarında kendine yer bulmuştu.

Türk toplumunun modernleşmesi ile aşiret bağlarının giderek zayıflamasının yanında, birçok Arap toplumunda ve özellikle de Kürtler arasında halen sürdürmekte olan aşiret yapıları ile ilgili olarak, sosyolojik açıdan, bilimsel olarak birçok yerel ve genel araştırma yapılmış ve yapılmaktadır.

Yazar Özmen Özden tarafından ?yerel alanda´ belli bir aşireti konu alan ?BELEKİ Bıdri ve Şego Aşiretleri?  üst başlığı altında birbirleri ile çeşitli ve doğal ilişkileri bulunan ve Batman Sason bölgesinde yerleşik ve kitapta yer verilen bilgilerden hareketle köken olarak ?ehl-i Beyt´e dayandırılan ? iki aşireti çeşitli yönleriyle araştırma suretiyle kitaplaştırılmıştır.

Yazar kitabına teşekkür ve önsöz sunumunun yanında Bidri ve Şego aşiretlerinin tarihi ile, aşiretin yerleşmiş bulunduğu ?Neden?? sorusuyla Sason´a vurgu yapmakta buna bağlı olarak, Osmanlı döneminde hazırlanan Reşkotan Islahat Raporu´na atıf yapmakta? Kitap Sason ve Huyut Kazaları bağlamında, adı geçen aşiretin çerçevesinde birçok sosyal ve siyasal konulara temas etmekte?

Daha sonra, bu aşiretlerin sosyal yapılanmalarına yer vermekte, aşiretin ekonomik gelirleri bahsini işlemekte, yaşam, kültür, yerleşim ve nüfus mevzuu ile birlikte, aşiret olgusu genelinde olmakla birlikte, özellikle de Kürt aşiretleri ile müsemma bir yere sahip bulunan ağalık kurumunu incelemektedir.

Kitap iki adet ?ek´ ile birlikte birde kaynakçadan oluşmaktadır.

BELEKİ Bıdri ve Şego Aşiretleri -Aşiretler Üzerine Bir Çalışma, Özmen Özden, 1. Baskı Ağustos 2019 Fatih-İST.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Farıs Demir
25.10.2019 22:22:55
Merhaba bizim ailemiz şego aşiretine bağlı Geçmişimizle ilgili bir bilgimiz fazla yok bu kitaptan bilgi edinmeyi isterim

Farıs Demir
25.10.2019 22:22:57
Merhaba bizim ailemiz şego aşiretine bağlı Geçmişimizle ilgili bir bilgimiz fazla yok bu kitaptan bilgi edinmeyi isterim

Sezeröngan
9.11.2019 22:02:32
Kitabı kargoya istiyorum İzmir eski Foça

özmen özden
10.01.2020 16:38:08
Merhaba, ben; Özmen ÖZDEN kitabın yazarıyım. "BELEKİ, Bıdri ve Şego Aşiretleri" kitabını bu numaradan iletişime geçerseniz adresinize gönderilecektir. no: 0541 857 03 83 not: Kitabın kaynakları ise, Başbakanlık Osmanlı Arşivleri, Yerli ve Yabancı yazarlardan yararlanmıştır.

Ahmet toplu
15.02.2020 21:50:08
bence çok güel harika bir çalışma fakat ankarada oturuyorum bütün kitapçıları taradım dolaştım sordum bulamadım lütfen bulabileceğimi bir yer söyleyin

Hülya
2.03.2020 04:26:56
Hep merak ettiğim bir konu Bidri aşiretinin nerden ve nasıl geldiği hep kulaktan duyma bilgiler edinsekte yetersiz malesef.sayenizde tarihimizi öğrenmiş olacağız emeğinize sağlık başarılarınızın devamını dilerim. Kitabı ist sahaflarda bulmak mümkunmü acaba yoksa kargo üzerimi almamiz gerekiyor.

Oya Öner
21.11.2021 18:42:11
Bende ebeveynlerrimin anne tarafını bulmak istiyorum.Çünkü annem dahil biz iki kardeş anneannem babaannem dedelerinin akrabalarımızı bulmak istiyoruz

SABIR DEĞER
16.12.2021 00:50:40
Oya hanım benimde babam küçükken kız kardeşini kaybetmiş. Çok araştırdık izlerine rastlayamadık. Anne ve babasını küçük yaşta kaybetti (vefat ettiler) .babamın. Bildiği ve hatırladığı tek şey kız kardeşinin bir doktor tarafından evlatlık olarak yanına aldığıdır. Yakın akraba olarak kimsemsesi yok.en yakını 3.cu dereceden

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz