Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bir anketin güvenilir olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Ahmet Hakan- 07.06.2018

Bir anketin güvenilir olup olmadığı nasıl anlaşılır?

EĞER bir ankette...

Meral Akşener ile Muharrem İnce´nin oyları, Ekmeleddin İhsanoğlu´nun oyunun altında kalıyorsa...

O ankete dönüp de bakmayın bile!

*

Eğer bir ankette...

Recep Tayyip Erdoğan´ın oyları...

Yüzde 40´ın altında gösteriliyorsa...

O anketten...

Anında yüz çevirin.

*

Eğer bir ankette...

Muharrem İnce´nin oyu...

CHP´nin yüzde 25´inin bile altında gösteriliyorsa...

O ankete çöp muamelesi yapın!

*

Eğer bir ankette...

Erdoğan´ın oyu, geçen Cumhurbaşkanlığı seçiminin bile çok ama çok üstünde gösteriliyorsa...

O ankete...

En azından büyük bir kuşkuyla yaklaşın!

*

Eğer bir ankette...

Muharrem İnce yüzde 20´nin altında, Meral Akşener yüzde 10´un altında gösteriliyorsa...

O ankete...

Burun kıvırın!

*

Eğer bir ankette...

Çok kesin, çok net, çok gür bir seda ile...

?Birinci turda iş biter? deniliyorsa...

O ankete...

Azıcık da olsa mesafe koyun!

*

Eğer bir ankette...

HDP yüzde 7 bile alamıyorsa...

Saadet binde 3 bile alamıyorsa...

O anketten...

Hemen uzak durun!

 

MUHARREM İNCE: DÜĞÜNLERDE HİÇ NAZLANMAM OYNARIM

Bir anketin güvenilir olup olmadığı nasıl anlaşılır

AYDIN´da zeybek oynadı ya...

Hemen sordum Muharrem İnce´ye:

?Nereden çıktı bu zeybek falan??

Anlattıkları şunlar:

- KULAĞIM YATKIN: Halk oyunları ekiplerinde falan hiç yer almadım. Kurs görmedim, ders almadım. Ama kulağım yatkındır. Yakıştırırım kendime.

- HEPSİNİ BİLİRİM: Zeybek oynarım. Rumeli oyunlarının hepsini bilirim. Karadeniz havalarını bilirim. Harmandalı oynarım. Roman havası oynarım. Horon severim.

- NAZLANMAM: Düğünlere gittiğimde, ?Çık oyna? denirse hiç nazlanmam. Çıkar oynarım.

- CİGOŞ FAVORİMDİR: Cigoş diye bir oyun vardır mesela... Meydan okumalı, çok güzel bir oyundur. Samsun´da, Yalova´da, Akhisar´da, Bandırma´da oynanır.

 

ADAYLARDA SON DURUM

- RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Meydanlara çıktı ama defansta kalmaya devam ediyor... Rakip olarak belirlediği isim: Muharrem İnce... Fakat şöyle bir sorun var: Muharrem İnce bildiği, alıştığı türden bir rakip değil... Bu yüzden Muharrem İnce´nin neresinden vuracağını bilemiyor. Mesela ?Bay Muharrem? tarzı bir hitap, İnce gibi bir köylü çocuğuna hiç uygun düşmüyor. Kısacası... Önümüzdeki süreç içinde İnce´nin yumuşak karnını belirleyip oradan giderse ve defansif futbolu bırakıp ofansif futbola yönelirse... Kampanyası daha ilgi çekici hale gelebilir.

*

- MUHARREM İNCE: Gündemi belirleyen o... Konuları tartıştıran o... Kendisinden söz ettiren o... Cevap yetiştirilen o... Atak olan o... Mevzu çıkaran o... Tamam, bunların hepsine tamam. Ama tamam olmayan bir şey var! O da şu: Bütün bunlar oya tekabül edecek mi? Bütün bunların ardından sandıktan umduğunu bulabilecek mi? İşte işin bu kısmı büyük bir muamma! 

*

- MERAL AKŞENER: Muharrem İnce´nin atağıyla bir parça geriye düşmüş görünüyordu. Ama son hafta atağa kalktı... ?Tülbent devrimi? gibi konuşturan bir atak yaptı. Fatih Altaylı´nın programında iyi bir performans sergiledi. Son günlerde öne çıkardığı tez şu: ?İkinci turda Tayyip Erdoğan´ın karşısında ben daha başarılı olurum.? Böyle diyerek oyunu arttırmaya çalışıyor. Başarır mı? Bilemiyorum.

*

- SELAHATTİN DEMİRTAŞ: Bazen soruyorum işi bilenlere... Diyorum ki: ?Demirtaş cezaevinde olursa mı daha çok oy alır, cezaevinde olmazsa mı?? İstisnasız verilen cevap hep aynı: ?Cezaevinde olması oylarını arttırıyor.? Demirtaş´ın kampanyasını yürütenler de bunun farkındalar. En son içinde Demirtaş´ın eşi, annesi, babası, çocukları olan ve duygusal tarafı ağır basan bir videoyla adından söz ettirdi.

*

- TEMEL KARAMOLLAOĞLU: Altan Tan, Haşim Haşimi gibi isimleri saflarına katarak Kürt oylarına ortak çıkmaya çalışıyor... Sosyal medya üzerinden verdiği esprili mesajlarla gençlerin ?Temel Dede?si olmaya çalışıyor... Teşkilatları karınca gibi... Çok çalışıyorlar. İlk kez baraj sorunları yok. Ve bütün bunlar sandığa nasıl yansıyacak? Beklenen atılımı yapacaklar mı? İşte bunlar belirsiz.

*

- DOĞU PERİNÇEK: ?Apolet tartışması?nda Muharrem İnce´nin tam karşısında yer alarak adından söz ettirdi... HDP´ye karşı en keskin ve en sert tutum, onun tutumu... Bu nedenle muhalif kesimlerin şimşeklerini üzerine çekmiş durumda.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz