Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bingöl MHP İl Başkanına ‘tefecilik yapmak’ suçundan ceza

Bingöl’de AKP’li belediye başkanının suç duyurusu ile açılan tefecilik davasında karar çıktı. MHP İl Başkanı ‘tefecilik yapmak’ suçundan ceza aldı.

Bingöl MHP İl Başkanına ‘tefecilik yapmak’ suçundan ceza

+GERÇEKMHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol hakkında ‘tefecilik yapmak’ suçundan verilen 3 yıl, 1 ay 15 gün hapis cezası kararı kesinleşti. Nurettin Varol hakkındaki dava AKP'den Bingöl Ilıcalar Belediye Başkanı seçilen Mehmet Akif Güngörigök'ün şikayeti üzerine açılmıştı.

MAAŞINA HACİZ GELDİ

Bingöl'de iktidar bloğu olan AKP ve MHP'li siyasetçiler, 2021 yılında tefecilik olayı ile karşı karşıya geldi. Bingöl Ilıcalar Belediye Başkanı olan Mehmet Akif Güngörigök, MHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol ve babası hakkında ‘tefecilik’ iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

İfadelere göre AKP’li başkan 2013 yılında ticaretle uğraştığı sırada, hakkında suç duyurusu bulunduğu MHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol ve babasından 60 bin Euro, 135 bin ve 80 bin TL borç para aldı. Aldığı paralar karşılığında da senet imzaladı. AKP’li başkan paranın bir bölümü ödeyemeyince MHP'li başkan icra yoluna başvurdu ve AKP'li Günerigök’ün maaşına haciz kondu.

AKP’Lİ BAŞKAN, MHP’Lİ BAŞKAN VE BABASI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

2021 yılında AKP’li Mehmet Akif Güngörigök, “Baba-oğul tefecilik yapıyor” iddiası ile suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından MHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol ve babası Abdullah Varol hakkında Bingöl 4. Asliye Ceza Mahkemesinde ‘tefecilik’ davası açıldı.

Yargılama aşamasında tefecilikle suçlanan MHP’li başkan ve babası suçlamaları kabul etmedi. Yerel mahkemede çıkan mahkûmiyet kararını Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesine taşıdı.

BABA HAKKINDA DAVA DÜŞTÜ

Dosyayı inceleyen Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi, yargılama devam ederken davanın sanığı olan MHP’li başkanın babası Abdullah Varol’un yaşamını yitirdiğini belirterek, baba Varol yönünden açılan kamu davasının düşmesine karar verdi.  

İSTİNAF KARARI YERİNDE BULDU

MHP İl Başkanı Nurettin Varol yönünde başvuruyu değerlendiren mahkeme, istinaf başvurusunu “esastan reddine” karar verdi. İlk derece mahkemenin kararında usul ve yasaya aykırı herhangi bir hususun bulunmadığını belirten mahkeme, kararında şu tespitlerde bulundu:

“Sanık ile ilgili hükme esas alınan tüm deliller hukuka uygun olarak elde edildiği belirlendi. Aşamalarda ileri sürülen iddia ve savunmalar istinaf denetimini sağlayacak biçimde eksiksiz olarak sergilendiği, savunmaların inandırıcı gerekçelerle reddedildiği, özleri değiştirilmeksizin tartışıldığı, cezanın takdir kılındığı, vicdani kanının kesin, tutarlı ve çelişmeyen verilere dayandırıldığı, eylemin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tipine uygunluğu, yaptırımın kanuni bağlamda şahsileştirmek suretiyle uygulandığı, incelenen dosyaya göre istinaf başvurusunda ileri sürülen nedenler yerinde görülmemiş olmakla CMK’nin 280/1-a maddesi uyarınca istinaf başvurusunun esastan reddine karar verdi.”

MHP'Lİ BAŞKANA TEFECİLİK CEZASI

Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesinin oy birliği ile 21 Ekim 2021 tarihinde verdiği kararla MHP'li başkan hakkında verilen ‘Tefecilik yapmak’ cezası kesinleşmiş oldu. Mahkeme Nurettin Varol hakkında ‘tefecilik yapmak’ suçundan 3 yıl, 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Karar kesinleşti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER