Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BİNDEN FAZLA FANATİK YAHUDİ MESCİD-İ AKSA´YA BASKIN DÜZENLEDİ

Sukot Bayramı sebebiyle son dört günde Mescid-i Aksa´ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin sayısı 2 bine yaklaştı.

BİNDEN FAZLA FANATİK YAHUDİ MESCİD-İ AKSA´YA BASKIN DÜZENLEDİ

27. 09. 2018 Perşembe

Museviliğin üç önemli bayramından biri olan Sukot (Çardaklar) Bayramı´nın dördüncü gününde binden fazla fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs´te yer alan Mescid-i Aksa´ya baskın düzenledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi´nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin eşlik ettiği fanatik Yahudilerin sabah saatlerinden bu yana gruplar halinde Mescid-i Aksa´nın güneybatı bölgesindeki Fas (El-Meğaribe) Kapısı´ndan girerek Harem-i Şerif´e baskın düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, baskın yapan fanatik Yahudilerin sayısının bini aştığı ve daha önce bir gün içinde bu sayıda fanatik Yahudi´nin Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemediğine vurgu yapıldı.

Mescid-i Aksa´yı ziyaret eden Filistinliler baskına tepki gösterirken, sosyal medyada bir Filistinlinin İsrail polisi tarafından gözaltına alındığına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Sukot Bayramı sebebiyle son dört günde Mescid-i Aksa´ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin sayısı 2 bine yaklaştı.

Pazartesi günü başlayan ve bir hafta sürecek olan Sukot Bayramı münasebetiyle fanatik Yahudi STK´ları, sık sık "Tapınak Tepesi" olarak isimlendirdikleri Mescid-i Aksa´ya yönelik baskın çağrıları yapıyor.

Yahudilerin baskınları 2003´te başladı

Yahudilerin Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemesi, İsrail polisinin tek taraflı aldığı kararla 2003´te başladı.

Ürdün Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığı´na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi´nin tüm baskılarına rağmen, İsrail makamları baskınları sürdürmekte ısrar ediyor.

Fanatik Yahudiler, İsrail polisi eşliğinde, sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kere Mescid-i Aksa´nın güneybatı duvarında bulunan El-Meğaribe Kapısı´ndan Harem-i Şerif´in avlusuna giriyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu´s Sahra Camisi´nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa´da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER