Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Binali Yıldırım´ın ismi 22 Aralık´ta açıklanacak!

AKP´nin İstanbul adayı olacağı konuşulan TBMM Başkanı Yıldırım´ın ve 39 İstanbul ilçe belediye başkan adayının isminin resmen açıklanması bekleniyor.

Binali Yıldırım´ın ismi 22 Aralık´ta açıklanacak!

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AKP´nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yaptığı temayül yoklamasında birinci sırada adı geçen TBMM Başkanı Binali Yıldırım´ın isminin açıklanıp açıklanmayacağı merak ediliyor. Kulislerde de İBB için adı geçen Yıldırım için, AKP´den henüz bu yönde bir haber gelmedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela dönüşü isim vermeden İstanbul için Binali Yıldırım´ı işaret etti. Erdoğan Venezuela ziyareti dönüşünde yaptığı açıklamasında "Meclis´te bütçe görüşmeleri var. Bütçe görüşmelerini Meclis Başkanımızın yönetmesinden daha doğal bir şey olamaz. İstanbul adayı ile ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı önce tabanı yoluna koyduktan sonra adımımızı atacağız" demişti.

BİNALİ YILDIRIM´IN İSMİ 22 ARALIK´TA AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bütçe görüşmelerini işaret etmesiyle AKP´nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması için tarih belirlenmeye başlandı. Buna göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi´ndeki bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından AKP´nin İstanbul´da düzenleyeceği bir törenle TBMM Başkanı Binali Yıldırım´ın ve 39 İstanbul ilçe belediye başkan adayının isminin resmen açıklanması bekleniyor.

İstanbul´un 39 ilçesinden 25´i AKP yönetimindeki belediyelerden oluşurken, 8 belediye başkanı 3 dönem kuralına takılıyor. Edinilen bilgiye göre, bazı belediye başkanları diğer belediye yönetimlerine kaydırılacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER