Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bilim Kurulu Üyesi tarih verdi: İkinci dalga geliyor

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sema Turan, Covid-19 pandemisinde ikinci dalganın geleceğini ön gördüklerini söyledi. Turan ikinci dalga için eylül-ekim aylarını işaret etti.

Bilim Kurulu Üyesi tarih verdi: İkinci dalga geliyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sema Turan, yaptığı açıklamada, tüm dünyaya bakıldığında pandemilerde ikinci dalganın hep geldiğinin görüldüğünü söyledi.

Eylül-Ekim  ayları

Doç. Dr. Turan,  Covid-19 pandemisinde de ikinci dalganın geleceğini bilim insanları olarak ön gördüklerini ve olabileceğini de düşündüklerini söyledi. 

Onun için de gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyleyerek: "yaz aylarında kişilerin dirençlerinin biraz daha iyi olması, vaka sayılarının bir miktar azalması gözümüzü boyamasın" dedi.

Doç. Dr. Turan: "Özellikle vücut direncimizdeki değişiklikler, kalabalıkların artması, kapalı mekanlarda daha çok vakit geçirmeler nedeniyle ikinci dalga için eylül-ekim ayları beklediğimiz aylar. Çünkü vakalar henüz bitmiş değil. Rehavete kesinlikle kapılmamak lazım. Bununla ilgili yaptığımız uyarılar bazen halkımızda ‘Ne kadar çok uyarı yapıldı’ diye bir düşünceye sebep olabilir. Ama bu çok önemli ve önemli olduğunu gördüğümüz için vurgulamaya devam ediyoruz" ifadelerini kulladı.

Doç. Dr. Turan,  son olarak vaka sayısının artabiliceği uyarısında bulundu 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER