Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Kovid servisleri geri dönüyor

Birçok şehirde koronavirüs vakalarında ciddi artış yaşanırken Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener'den dikkat çeken bir açıklama geldi

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Kovid servisleri geri dönüyor

Son zamanlarda koronavirüs vakalarında 5 kat artış yaşanmasının ardından uzmanlar, Ekim ayında beklenen yükselişin temmuzda yaşandığına dikkat çekerek vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Türkiye’deki vaka artışlarının Omicron alt varyantları BA.4 ve BA.5 ile ilgili olabileceği belirtilirken Çin, İngiltere, Almanya ve İtalya’da da peş peşe tedbirler alınıyor.

VİRÜSE DUYARLI HALE GELDİLER

Yeni Şafak'ın haberine göre; Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, şunları ifade etti:

“Vakaların nedeni, bağışıklık yelpazesinin daralmış olması. Aşılanma ve bağışık hasta grubu oranı düşüyor. Aşılamanın üstünden aylar geçti. Üçüncü veya hatırlatma dozunu yaptırmayanlar virüse duyarlı hale geldi. Bu arttıkça vaka sayıları artıyor. Küçük çocuklarda da pozitif vakalar arttı"

KOVİD SERVİSLERİ GERİ DÖNÜYOR

“Görev yaptığım hastanede Kovid artışlarına yönelik hazırlıklar tamamlandı. Kapanan Kovid-19 servisleri vardı, onlara yönelik hazırlıklar var. Daha önce bu servislerde çalışan personelin çalışma sistemine dönük planlamalar tamamlandı. Vaka tırmanışında ortalama 2-4 hafta arasında süreç yatış ve yoğun bakıma yansıyor. Tırmanış trendi 2 hafta oldu, sahada yoğun bakım hizmeti ve yatan hasta hizmeti anlamında lokomotif olan hastanelerde çalışmalar yapılıyor. Büyük ölçüde tamamlandı"



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER