Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Bilgen: Karşıtlılık üzerinden hikayenizi yazamazsınız

Cezaevinden soruları yanıtlayan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Blgen, muhalefetin geleceğe yön verecek demokrasi, hukuk ve ekonomi programını net biçimde açıklaması gerektiğini söyledi.

Bilgen: Karşıtlılık üzerinden hikayenizi yazamazsınız

Tutuklanarak yerine kayyım atanan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, sadece karşıtlılıklar üzerinden bir araya gelişlerle iktidara alternatif olunamayacağını, muhalefetin kendi programını ortaya koyması gerektiğini dile getirdi.

“Kobanê soruşturması” adı altında yürütülen operasyon kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınıp 2 Ekim’de tutuklanan Bilgen, Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuluyor. HDP'ye yönelik eleştirilerde bulunan Bilgen, Evrensel Gazetesi'nde yer alan söyleşide "Muhalefete yönelikte eleştirileriniz vardı. Muhalefetin iktidara rota belirleyemediğini, üzerinde demokratik basınç uygulamadığını söylediniz. Bu konuyu açar mısınız? Muhalefeti neden eleştiriyorsunuz? Muhalefete önerileriniz nedir?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

'KÜRESEL SİYASAL KRİZ MUHALEFETİN DE KRİZİ'

Küresel bir siyasal krizle karşı karşıyayız. Bu sadece otoriter sağ popülist siyasetin iktidar merkezli krizi değil. Toplumsal dinamiklerin siyasal süreçlere katılımını sağlayamayan muhalefetin de krizi. Siyasete olan güven topyekûn sarsılıyor. Bu demokrasi içinde çözüm üretme inancı ve umudunu darbeler. Muhalefet böyle dönemlerde polemikle gerilim siyasetine taraf olmak yerine kendi alternatif çözüm önerini tartışma sunmalı. Aksi taktirde sadece karşıtlılık üzerinden bir araya gelişlerle kendi hikayenizi yazamaz ve iktidara alternatif olamazsınız. Gittikçe artan yoksullaşma ve gelir dağılımındaki çarpıklık, sadece iktidarın yıpranmasını bekleyerek seçme davranışının değişeceği hesabı yanlış bir hesaptır. Muhalefet geleceğe yön verecek demokrasi, hukuk ve ekonomi programını net biçimde kamuoyu ile tartışmayı açmalı bu anlamda her parti kendi tabanının genişlemesini hedeflemelidir.

'HAK TEMELLİ SİYASETİ ÇALIŞACAĞIM'

Bilgen, “Tutuklanırsam 3’üncü kitabı yazacağım” demiştiniz. Kitabınız hakkında bilgi verebilir misiniz?" sorusu üzerine ise şöyle dedi:

Türkiye siyasetinde parti tabanları birbirine karşı daha hoşgörülü ve yukarıdaki gerilimi anlamsız buluyor. 2’nci kitabımda “Adanmış siyaseti yazmıştım. 3’üncü de “Hak temelli siyaseti” çalışacağım. Toplumun siyasette özne olabilmesinin önündeki engelleri tartışmaya çalışacağım.

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER