Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Biden'dan İran sorusuna Türkiye yanıtı: Muazzam bir baskı yaratır

Biden, İran'ın nükleer silah sahibi olmasının, bölgede bir nükleer silah yarışı başlatacağını ve Türkiye dahil bir dizi ülke üzerinde 'muazzam bir baskı' oluşturacağını söyledi.

Biden

 ABD'nin yeni başkanı seçilen Joe Biden, 20 Ocak'ta göreve gelmesi öncesinde New York Times yazarlarından Thomas L. Friedman ile bir söyleşi yaptı. Biden, kendisinin başkan yardımcısı olduğu dönemde İran'la yapılan ve Donald Trump yönetiminin tek taraflı olarak çekildiği nükleer anlaşmaya neden geri dönmek istediğini anlatırken, Türkiye'nin de adını andı.

Friedman Biden'a, 13 Eylül günü CNN.com için kaleme aldığı ve 'İran'ın nükleer anlaşmaya tam bir uyumla geri dönmesi halinde ABD'nin de döneceğini' söylediği makalesini sordu. Seçilmiş başkan, bu görüşlerinin hâlâ arkasında olup olmadığı sorusuna "Zor olacak ama evet" yanıtını verdi. 

İran'ın bir nükleer bomba sahibi olmasının bölgesel bir yarış başlatarak 'Suudiler, Türkiye, Mısır ve diğerleri üzerinde kendi nükleer bombalarına sahip olmak için muazzam büyüklükte bir baskı yaratacağını' söyleyen Biden, "Dünyanın o bölgesinde ihtiyacımız olan son kahrolası şey nükleer kapasitenin artması" ifadelerini kullandı.

Biden, ABD'nin İran'la nükleer anlaşmaya dönmesinin ardından, müttefik ve ortaklarına da danışarak İran'la daha ileri müzakereler ve anlaşmalar yapmak istediklerini söyledi. Bu yolla İran'a yeni nükleer kısıtlamalar getirileceğini söyleyen Biden, "ABD'nin yeniden yaptırımlara başvurma şansı her zaman var ve bunu İran da biliyor" diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER