Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Biden'dan Afganistan yanıtı: Erdoğan'la uzun görüşmelerimiz oldu, çok iyi hissediyorum

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi ve Afganistan için anlaşmaya varılıp varılmadığı sorusuna yanıtında, "Uzun görüşmelerimiz oldu ve toplantımızla ilgili çok iyi hissediyorum" dedi.

Biden

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ve Afganistan konusunda mutabakata varılıp varılmadığına ilişkin soruya, "Toplantımızla ilgili çok iyi hissediyorum" yanıtını verdi.

Amerikan basınındaki haberlere göre, ABD-Avrupa Birliği Zirvesi için AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya gelen Biden'a, toplantıya girişte Erdoğan'la ikili görüşmesi ve Afganistan konusunda bir anlaşmaya varılıp varılmadığı soruldu.

Biden, "Uzun görüşmelerimiz oldu ve toplantımızla ilgili çok iyi hissediyorum" dedi. Biden'ın, "Size bu konuda bilgiyi Türkler versin" demesi de dikkat çekti.

NATO Liderler Zirvesinin öne çıkan gündem maddelerinden biri, NATO üyesi ülkelerin askerlerinin çekilmesi sonrasında Türkiye'nin Afganistan'da kalıp Kabil Uluslararası Havalimanı'nı koruma ve işletme teklifiydi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, zirvede bu konuda kesin bir karar alınmadığını söylemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER