Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Biden selefinin yolunda! Kara listeye yenileri eklenecek

ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Kara Listesi'ni genişletmeye hazırlandığı ortaya çıktı. Listeye giren şirketler finansal yaptırımlara maruz kalacak.

Biden selefinin yolunda! Kara listeye yenileri eklenecek

Göreve başladığı andan bu yana selefinin uyguladığı politikaları tersine çevirmeye çalışan ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Kara Listesi'ni genişletmeye hazırlanıyor. 

BIDEN KARA LİSTEYİ GÜNCELLİYOR

Trump'ın Çin ordusu ile bağlantılı Amerikan şirketlerine uyguladığı yasakları genişletmeye hazırlanan Biden, Kara listeye yenilerini ekleyecek. 

ABD merkezli ekonomi gazetesi Bloomberg'te yer alan habere göre, konuya yakın Beyaz Saray kaynakları Biden'in talebiyle ABD Hazinesi, Çin'in savunma ve gözetleme teknolojisi sektörleriyle bağlantılı şirketlerin listesi hazırlandığı bilgisini verdi. Kaynaklar bu şirketlerin finansal yaptırımlara maruz kalacağını vurguladı.

YAPTIRIM SORUMLULUĞU SAVUNMADAN HAZİNEYE GEÇİYOR

Trump döneminde Çin ordusuna ait veya Çin ordusu tarafından kontrol edilen ilişkili şirketler yaptırımların hedefindeydi. Biden'in bu hafta sonuna doğru imzalaması beklenen karar ile söz konusu yaptırım kararlarının sorumluluğu Savunma Bakanlığı'ndan Hazine Bakanlığı'na geçmiş olacak. 

Başkanlığı döneminde iki kez azil süreci yaşayan Trump döneminde ABD-Çin ilişkileri, ticaret savaşlarının yanı sıra Koronavirüs pandemisi nedeniyle de oldukça gerilmişti. Biden'da selefi gibi Çin'e Kovid-19'un laboratuvarda üretilmiş olabileceği teorisi ile Çin'e yükleniyor. 

Öte yandan Trump 6 Ocak olaylarından sonra gider ayak 9 Çinli şirketi Kara listeye almıştı. Joe Biden ise listeye giren petrol üreticisi CNOOC’un da bulunduğu 9 şirketten sadece akıllı telefon üreticisi Xiaomi  mahkeme kararı ile kara listeden çıkarılmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER