Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Biden 1.9 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketini açıkladı

Biden ayrıca başkanlık koltuğuna oturduğu günden sonra 100 günde 100 milyon Kovid-19 aşısı yapılacağının sözünü verdi.

Biden 1.9 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketini açıkladı

Joe Biden, pandemi ve beraberinde getirdiği ekonomik krizle mücadele etmek için 1.9 trilyon dolarlık koronavirüs yardım paketini açıkladı. ABD, salgının en ölümcül aşamasıyla yüzleşirken, Biden bu dönemi ise, "derin insan çilesinin krizi" olarak tanımladı.

AİLELERE 1 TRİLYON DOLAR YARDIM

The Guardian'ın haberine göre, iddialı ve geniş kapsamlı olan bu planın 160 milyar doları aşılama, test çalışmaları ve diğer sağlık programlarını desteklemek için; 350 milyar doları eyalet ve yerel yönetimler için kullanmayı kapsıyor. Ayrıca doğrudan ödemeler ve işsizlik sigortası yoluyla ailelere 1 trilyon dolar yardım yapılmasını da içeriyor.

Biden, "Kaybedecek zaman yok. Harekete geçmeliyiz ve hemen harekete geçmeliyiz" dedi.

İHTİYACI OLANLARA 2 BİN DOLAR YARDIM

Yardım paketinin ayrıntıları Biden'ın geçiş ekibi tarafından dün açıklanmıştı.

Teklif kabul edilirse Kongre'nin en son onayladığı kişiler için 1400 dolardan 600 dolara doğrudan ödeme yapılacak. Biden, "En çok ihtiyacı olan insanlara toplam 2 bin dolar yardım alma işini bitireceğiz" dedi.

EK İŞSİZLİK SİGORTASINA 100 DOLAR ZAM

Ek işsizlik sigortası da haftada 300 dolardan haftada 400 dolara çıkacak ve eylül ayına kadar uzatılacak. Wilmington, Delaware'den konuşan Biden, "Bu salgın sırasında, milyonlarca Amerikalı, kendi hataları olmaksızın, bir iş ve maaş çekiyle gelen saygınlığı ve saygıyı kaybetti. Reel ekonomide ezici gerçek bir acı var" ifadelerini kullandı. 

100 GÜNDE 100 MİLYON KOVİD-19 AŞISI SÖZÜ

Biden, yakın zamanda, aşılama çabalarını artırma ve ilk 100 gününde 100 milyon Kovid-19 aşısının uygulanmasını denetleme sözü verdi.

İŞSİZLİK BAŞVURULARI PANDEMİ NEDENİYLE 4 KAT ARTTI

Biden'ın göreve başlamasından önce derin bölünmüş bir ABD tam anlamıyla bir halk sağlığı kriziyle karşı karşıya. 385 binden fazla insan Kovid-19'dan hayatını kaybederken, haftalık işsizlik başvuruları ise 965 bine yükseldi. Pandemiden önce bu rakam 225 bin civarındaydı.

BIDEN'IN ÖNCELİĞİ YARDIM PAKETİ

Demokratların Senato'da Cumhuriyetçiler karşısında üstünlük kazanmasıyla birlikte, Demokrat lider Chuck Schumer, yasama organı Donald Trump'ın görevden alınmasıyla uğraşırken bile Biden’in Kovid-19 yardım paketinin en büyük önceliği olacağını söyledi.

BIDEN'IN MÜTTEFİKİ BERNIE SANDERS

Kısa süre sonra Senati bütçe komitesinin başına geçecek olan Vermont senatörü ve ABD başkanlık seçimlerinde önceden aday olmuş olan Bernie Sanders, Biden'ın müttefiki. Komite başkanı olarak Sanders, Kongre'nin bazı mevzuatları hızlandırmasına olanak tanıyan bir süreç olan bütçe mutabakatının kontrolünü elinde bulunduracak.

Sanders, “Kurtarma planı halkımıza çok ihtiyaç duyulan desteği sağlamaya başlayacak” dedi.

Biden, milletvekillerini 31 Ocak'ta sona erecek olan ulusal tahliye moratoryumunu (borç erteleme süresi) uzatmaya çağırdı.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER