Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Beyrut'a giden Macron'dan önemli mesaj

Macron, "Lübnan siyasi ve ekonomik bir krizle karşı karşıya ve buna acil müdahale edilmesi gerekiyor" dedi.

Beyrut

Beyrut Limanı'nda yaşanan patlamanın ardından destek ziyareti için Lübnan'a giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Lübnan siyasi ve ekonomik bir krizle karşı karşıya ve buna acil müdahale edilmesi gerekiyor" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'nda önceki gün meydana gelen ve en az 137 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan patlamanın ardından bugün resmi ziyaret kapsamında Beyrut'a gitti.

Macron'u, Lübnanlı mevkidaşı Mişel Aun karşıladı. Patlamanın gerçekleştiği bölgeye giden Macron, yetkililerden bilgi aldı.

Burada yaptığı ilk açıklamada Macron, "Lübnan siyasi ve ekonomik bir krizle karşı karşıya ve buna acil müdahale edilmesi gerekiyor. Reformlar yapılmazsa Lübnan sıkıntı çekmeye devam eder" dedi.

Lübnan'a destek amacıyla uluslararası bir kampanya koordine etmek istediklerini de söyleyen Macron, "Bu dostluğu, ülkemizin kardeş sevgisini Lübnan halkına getirmek için burada olmalıydım.

Ayrıca dinleyebilir, anlayabilir, Beyrut’a ve Lübnan halkına uluslar arası yardım ve destek organize edebilirim" ifadelerini kullandı.

Fransa, ‘Lübnan’ın Hiroşiması’ olarak adlandırılan patlamanın ardından ülkeye tonlarca yardım malzemesi ve acil durum ekipleri sevk etme kararı almıştı.

Lübnan, 1943'te Fransa'nın manda yönetiminden kurtularak bağımsızlığına kavuştu ancak iki ülke arasındaki yakın ekonomik ve siyasi ilişkiler bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: Beyrut' giden Macron' önemli mesaj

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER