Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Beyrut Limanı’ndaki patlama füzeden mi kaynaklanıyor?

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, "patlamanın bir füzeden kaynaklanıp kaynaklanmayacağını belirlemek için uydu görüntülerinin alınması gerektiğini" söylemişti.

Beyrut Limanı’ndaki patlama füzeden mi kaynaklanıyor?

Al Arabiya TV’nin Lübnan kaynaklarına dayandırdığı habere göre Beyrut limanında alınan toprak örneklerinin incelendi. Yapılan incelemede, alanın roket saldırısına maruz kalmadığını gösterdi.

TV kanalından yapılan açıklamada, "Limandan alınan toprak örneklerinin analizine göre herhangi bir roket/füze ateşleme izine rastlamadı." denildi.

4 Ağustos'ta Beyrut limanındaki bir depoda meydana gelen güçlü patlamada yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti, 6 bin kişi yaralandı.. Patlama dalgası binlerce evi tahrip etti ve zarar verdi, 300 binden fazla insan evsiz kaldı.

Beyrut Valisi, kentin yeniden inşası için 12 ila 15 milyar dolar gerektireceğini söylemişti.

15 Ağustos'ta Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, müfettişlerin henüz patlamanın nedenini tespit edemediklerini ve tüm olasıların değerlendirildiği belirtmiş, "patlamanın bir füzeden kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemek için uydu görüntülerinin alınması gerektiğini" sözlerine eklemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER