Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BEYAZ SARAY´DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Beyaz Saray Sözcüsü Sanders, "Türkiye´ye (Suriye´de) gerilimi düşürmesi" çağrısında bulundu ve ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın bugün bu konuda bir telefon görüşmesi yapacağını açıkladı.

BEYAZ SARAY´DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın bugün bir telefon görüşmesi yapacağını ve Suriye´deki son durumun bu görüşmede ele alınacağını bildirdi.

Sözcü Sanders, Beyaz Saray´daki basın brifinginde gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı ve Suriye´deki son durum hakkında değerlendirmede bulundu.

Türkiye´nin, Afrin´de PYD/PKK unsurlarına karşı başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin bir soruya cevap veren Sanders, "Dün de bu konu konuşulmuştu. Onlardan (Suriye´de) gerilimi düşürmesini istiyoruz." diye konuştu.

Suriye konusunun bugün yapılması beklenen Trump-Erdoğan görüşmesinde de ele alınacağını açıklayan Sanders, görüşme öncesinde detaylara girmek istemediğini belirtti.

"Suriye için diplomatik çalışmalara devam edeceğiz"

Dünkü basın brifinginde Sözcü Sanders, "Türkiye´nin meşru güvenlik endişelerini biliyor ve ciddiye alıyoruz. Bir NATO müttefiki olarak Türkiye ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Sanders ayrıca, "Suriye´nin kuzeybatısında tüm tarafları DEAŞ´ın mağlup edilmesi amacına odaklanmaya, Suriye´deki çatışmaları azaltmaya ve masum sivilleri korumaya çağırıyoruz. Esed´in vahşi rejiminin Afrin´e dönemeyeceğinden emin olmak istiyoruz. Suriye´deki iç savaşın sona ermesi için diplomatik olarak çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulunmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER