Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Beyaz Saray´dan S-400 açıklaması: Karışık bir konu

Beyaz Saray´dan Trump Erdoğan görüşmesi sonrası açıklama geldi... ´´Yapılan açıklamada ´Yaptırım konusu çok karmaşık´´ ifadeleri kullanıldı.´´

Beyaz Saray´dan S-400 açıklaması: Karışık bir konu

Beyaz Saray, G-20 Liderler Zirvesi´ndeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump görüşmesine ilişkin, "İki lider karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve Suriye´deki ortak hedeflerin yerine getirilmesi dahil bir dizi konuyu görüştü. Başkan, Rusya´dan S-400 alımına ilişkin endişesini dile getirdi ve Türkiye´yi savunma işbirliği konusunda NATO İttifakı´nı geliştirecek biçimde ABD ile çalışmaya teşvik etti" açıklamasında bulundu.

Osaka´daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen ABD Başkanı Trump, iki ülke arasındaki ´S-400 krizi´ne ilişkin "Karışık bir konu. Farklı çözümler arıyoruz. (Türkiye´ye karşı) Adil olmak zorundasınız" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE´YE YAPTIRIM TEHDİDİ

ABD, Türkiye´nin Rusya´dan almak istediği S-400´lerin NATO ile uyumlu olmadığını ve Türkiye´nin de üretim programında yer aldığı F-35 savaş uçaklarının güvenliğini tehlikeye atacağını söylemişti. ABD´li yetkililer ise Türkiye´nin kararından vazgeçmemesi halinde ABD yasalarında yer alan yaptırımlarla karşı karşıya olacağını bugüne kadar pek çok kez dile getirmişti.

 

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan G-20 kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le görüşmesinde "(S-400) Gözler bu işin sevkiyatıyla ilgili olan sürecin içerisinde, zaten bunda mutabakatımızda herhangi bir aksama söz konusu değil" demişti.

ERDOĞAN: TAHKİM MAHKEMESİNE GİDERİZ

Erdoğan daha önce de S-400´lerin Temmuz ayında teslim alınması şeklindeki yol haritasından ödün vermeyeceğini söylerken, ABD´nin Türkiye´yi F-35 programından çıkarması ve yaptırım uygulaması durumunda, şimdiden 1.25 milyar dolar ödedikleri F-35 programıyla ilgili uluslararası tahkim mahkemesine gideceklerini açıklamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER