Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Beşiktaş Belediyesi'nden yangın açıklaması: Tadilat 'ruhsat' alınmadan kaçak yapılmış

KARAR'ın haberi; YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ TÜP PATLAMASI

Beşiktaş Belediyesi

 

İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Mahallesi'nde 16 katlı bir binanın -1 ve -2’nci katındaki bir eğlence mekanında tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Facianın ardından açıklama yapan Beşiktaş Belediyesi, gece kulübünde ruhsat alınmadan kaçak olarak tadilat yapıldığını duyurdu. Öte yandan, tadilat sırasında kaynak işlemi yapıldığı sırada tüp patlaması ile elyaf malzemelerin tutuştuğu öğrenildi.

İstanbul Gayrettepe'de Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan bir gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Beşiktaş Belediyesi, yangının ardından gece kulübünde ruhsat alınmadan kaçak olarak tadilat yapıldığını açıkladı.

Yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, mesul müdür, 2 iş yeri ortağı, muhasebeci, işletme müdürü ve tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu olmak üzere 6 kişi gözaltına alındı. Daha önce birkaç kez el değiştiren ve geçmiş dönemlerde cinayetlerin yaşandığı öne sürülen mekândaki yangına ilişkin gözaltına alınanlar arasında, kasten yaralama ve cinsel tacizden suç kaydı olanlar da dikkat çekti.

Tadilat sırasında ise ses yalıtımı ve dekor tadilatı çalışmalarında kaynak işlemi yapıldığı sırada yaşanan tüp patlamasıyla elyaf malzemelerin tutuştuğu öğrenildi.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

29 kişinin can verdiği mekâna ilişkin Beşiktaş Belediyesi'nden de tadilat ruhsatına ilişkin açıklama geldi. Tadilat ruhsatı alınmadığını duyuran Beşiktaş Belediyesi, açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"Gayrettepe'de yaşanan 16 katlı binanın bodrum katında meydana gelen yangında hayatını kaybeden 29 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor; yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Yangınla ilgili olarak Valilik talimatıyla görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri ve Cumhuriyet Savcısı tarafından da soruşturma süreci devam etmektedir. Bahse konu olan işletme ilk olarak 1987 yılında ruhsatını almış olup, 2018 yılında ise devretmeye bağlı olarak ruhsatının yenilenmiş olduğu anlaşılmaktadır. Ancak iddia edilen tadilat süreciyle ilgili belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış, izin alınmamış, bilgi verilmemiştir. Şu anda bu konuda itfaiye, savcılık ve müfettişlerin soruşturması devam etmekte olup, sonucunda ayrıca bilgi verilecektir.

Kurum olarak, olayın takipçisi olacağız ve kamuoyunu sürekli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz. Toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanması için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye sorumluluğu olan tüm kamu kurumları ile birlikte devam edeceğiz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER