Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Berat Albayrak'la ilgili Kanal İstanbul haberine hakaret davası

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, Kanal İstanbul güzergâhında 8 yıl önce 13 dönüm arazi aldığı ortaya çıkmıştı.

Berat Albayrak

Albayrak’ın avukatı Ahmet Özel, 2012 yılında 13 dönümlük arazi alındığını doğrulamakla birlikte, herhangi bir rant oluşturulmadığını öne sürerek, müvekkili aleyhine algı oluşturulmak istendiğini söylemişti.

Berat Albayrak’ın arazi aldığını ortaya çıkartan Cumhuriyet gazetesi muhabiri Hazal Ocak hakkında açılan soruşturma tamamlandı. 6 Mart 2020 tarihli ilk iddianamede savcı, Ocak’ın “hakaret” suçundan yargılanmasını istedi. Ancak Başsavcı vekili bu iddianameyi iade etti ve “hakaret suçunun basın yoluyla ve alanen işlendiğini” belirterek verilecek cezada artırım yapılması gerektiğini belirtti.

31 Mart tarihli bu yeni iddianamede Ocak’ın 1 yıldan az olmamak kaydıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, Bakan Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhından arazi satın almış olması, “doğal süreçte yaşanan bir alışveriş olayı” olarak anlatıldı.

Ocak’ın, Bakan Albayrak’ın onur şeref ve saygınlığını rencide ettiği öne sürüldü. 31 Mart 2020 tarihli iddianame, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ocak, 18 Haziran’da yargıç karşısına çıkacak.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER