Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Berat Albayrak'a 'Demirören' tepkisi: "Hesabını verecek!"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Berat Albayrak'a sert sözlerle yüklendi.

Berat Albayrak

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Sedat Peker'in gündeme getirdiği iddiaları hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, , 1990’ların sonunda da milletvekili olduğunu ve o zaman da mafyanın siyasetle, medyayla, bürokrasiyle iç içe geçmiş olduğunu, kirli ilişkilerin ortaya çıktığını, Susurluk kazası ile pisliklerin ortaya saçıldığını söyledi, 20 yıl sonra şimdi de aynı durumla karşı karşıya gelindiğini ifade etti.

VEYİS ATEŞ’İ SORGULAYACAK BİR SAVCI YOK MU?

Habertürk TV programcısı Veyis Ateş’in kara para aklama suçundan aranan bir kişiyle olan konuşmalarının kamuoyuna yansıdığını hatırlatan Bekaroğlu, şu soruları yöneltti: “Türkiye’de hiçbir şey olmuyor. Bir tane savcı bu gazeteciyi çağırmadı daha. Veyis Ateş gözaltına alındı mı, ifadesi alındı mı? Ne oluyor? Bütün savcılar Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı'nın söylediği gibi milyonluk arabalarla adliyeye gelenlerden mi oluşuyor? Bitti mi bu ülke?”

Bütün bu pis işlere bulaşanların bekacılık, millicilik, milliyetçilik, şehitçilik, vatancılık yaptığını ifade eden Bekaroğlu, “Bir ülkede adam diyor ki, 10 milyon avro rüşvet vereceğim. Bu gazeteci kimin adına aracılık yapıyor, bu parayı kimler için istiyor; hangi siyasetçi, hangi yargı mensubu için?” diye sordu.

'BUNLARIN HESABI VERİLMELİ'

Bekaroğlu, 2018 yılında Doğan Medya grubunun el değiştirme sürecinde kullanılan kredileri de gündeme getirerek, şunları söyledi:

“Doğan Medya Grubu Ziraat Bankası’ndan alınan yüksek (1 milyar dolara yakın) bir kredi ile Demirören’e geçmişti. Bu para sizin paranız, Ziraat Bankası devlet kuruluşu. Tarımı geliştirmek, çiftçiyi desteklemek için kurulmuş bir banka. Bu para battı, karmakarışık işler var. 2018 yazında Demirören Grubu –Kemer Yapı Turizm AŞ diye bir şirketi var, bu şirket adına- Ziraat Bankasından Haziran ayında 300 milyon dolar, birkaç ay sonra Ağustos ayında 1 milyar 118 bin 330 TL karşılığında arsasını ipotek ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, spor alanı olan o arsayı imar değişikliği yaparak ticaret ve konut alanına çeviriyor, bu şekilde imar rantı oluşturuyor. Sonra orada oturan insanlar, Kemer Country’nin mukimleri mahkemeye veriyor, mahkeme bu imar değişikliğini bozuyor. Böyle olunca Ziraat Bankası bu arsaya el koyuyor. Sonra sanki konut yapılıyor gibi satışa çıkarıyor. Mahkeme bu satışı da iptal ediyor. Böylece büyük bir zarar oluşuyor. Bunları sorduğumuzda bize 'ticari sır' diye cevap veriyorlar. Bunlar ticari sır filan değildir. Bunun hesabını Berat Albayrak da verecek, Lütfi Elvan da verecek, herkes verecek.”

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER