Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Berat Albayrak: Türkiye-ABD ekonomik ilişkileri güvenlik ortaklığımız kadar güçlü olmalı

Bakan Albayrak, Beyaz Saray´da da sabah saatlerinde muhatapları ve mevkidaşıyla bir araya geldiğini ve bu görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi.

Berat Albayrak: Türkiye-ABD ekonomik ilişkileri güvenlik ortaklığımız kadar güçlü olmalı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD´nin başkenti Washington´da Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Amerikan-Türk Konseyi (ATC) tarafından düzenlenen 37. Ortak Yıllık Konferansın gala yemeğinde katılımcılara hitap etti.

Washington´da perşembe gününden bu yana G-20, Dünya Bankası ve IMF toplantılarına katıldığını belirten Albayrak, başta ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin olmak üzere, birçok üst düzey yetkili ve uluslararası finans kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldiğini kaydetti.

Bakan Albayrak, Beyaz Saray´da da sabah saatlerinde muhatapları ve mevkidaşıyla bir araya geldiğini ve bu görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi. Türkiye´den ATC yıllık konferansına üst düzey katılımın Türkiye´nin bu toplantıya verdiği önemi ortaya koyduğunu belirten Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

?Küresel anlamda tüm alanlarda benzersiz değişimlerin olduğu bir zamandan geçiyoruz. Uluslararası sisteme her taraftan sosyal, siyasi ekonomik güçlerce meydan okunuyor. Küresel güçler ve bölgesel aktörler o denli dinamik ve bir o kadar da istikrarsızlaştırıcı sınama ve tehditlerle karşı karşıya kalıyorlar ki yeni koşullara hızlı bir şekilde uyum sağlamaktan başka seçenekleri yok. Dünya üzerindeki hiçbir ülke bu sınamaları tek başına yönetme ve kontrol altına alabilecek kabiliyette değil.?

Haberin devamı...

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER