Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Beni görevden alın ama… Kâhta halkını cezalandırmayın..

31 Mart seçimlerinde AK Parti’den Saadet Partisi’ne geçen Adıyaman’ın Kâhta Belediyesi’nde AKP’li Meclis üyeleri skandal bir karara imza attı.

Beni görevden alın ama… Kâhta halkını cezalandırmayın..

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in 'konuya dair' haberi...

Adıyaman’ın Kâhta Belediyesi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP’li Belediye Meclis üyeleri, belediye malları ile ilgili “kamu yararı” kararına ret oyu vererek, belediyenin gayrimenkul ve hesaplarına haciz yolunu açtı. Karara tepki gösteren Saadet Partili Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, “Beni görevden alın ama Kâhta halkını cezalandırmayın” diye konuştu.

31 Mart seçimlerinde AK Parti’den Saadet Partisi’ne geçen Adıyaman’ın Kâhta Belediyesi’nde AKP’li Meclis üyeleri çok tartışılacak bir karara imza attı. Kâhta Belediyesi, 2 Ocak günü meclis toplantısını gerçekleştirdi. Saadet Partili Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’nın Belediye Meclisi’nde, “kamu yararı kararı”nın alınması teklifi AKP’li meclis üyeleri tarafından reddedilerek, belediyenin hesaplarına haczedilme yolu açıldı. Söz konusu teklif ilçe hizmetlerinde kullanılan belediye hesabındaki paralarla belediyeye ait araçların “haczedilmemesi”  için “kamu yararı” kararı alınmasını öngörüyordu. Ancak AKP’li üyelerin teklife ret oyu vermesiyle AKP’li başkandan kalan borçlardan dolayı belediye hesaplarına ve gayrimenkullerine haciz yolu açıldı.

GAYRIMENKULLERİN SATIŞ YOLU AÇILDI

Saadet Partili Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, bu konu ile tepkisini Adıyaman Valisi Vali Aykut Pekmez ve AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın da olduğu Adıyaman İl ve İlçeleri Eğitim Vakfı’nın (ADVAK) Genel Kurul Toplantısı’nda dile getirdi. “Kamu yararı kararı”nın her yıl belediye meclisinin ilk olağan toplantısında alınan bir karar olduğunu hatırlatan Turanlı, Kâhta Belediyesi’nin de bu konuyu Ocak ayı toplantısında gündeme getirdiğini söyledi.

MECLİS TARİHİNDE İLK DEFA KAMU YARARI KARARINI KALDIRDI

Turanlı, “Ama ne yazık ki ‘kamu yararı’ kararının kaldırılıp icra yoluyla Kâhta Belediyesi’nin bütün gayrimenkullerinin satış yolu sağlandı. Kâhta halkı bize bu görevi verdi. Biz, lâyıkıyla bu hizmeti yapamadığımız zaman, bunu samimiyetimle söylüyorum, eğer Kâhta halkını cezalandırmak gerekiyorsa cezalandırılacak bir kişi var; o da Yusuf Turanlı olması lâzım. Şayet Kâhta halkını benden dolayı cezalandırıp hizmetten mahrum bırakacaksınız beni görevden alın” diye konuştu. Kahta’da yaşanan gelişmeleri Millî Gazete’ye değerlendiren Turanlı, Kâhta Belediyesi Meclisi’nin tarihinde ilk defa “kamu yararı kararı”nı kaldırdığına dikkati çekti. Turanlı, “Kamu yararı kararı, belediyelerin taşınmazlarına (gayrimenkullerine) icra konulabilir ama satışı gerçekleşmez. Buradaki yapılmak istenen şey, icranın gerçekleştirilmesinin yolunu açmış oldular. Alınan kararın iptal edilerek tekrar ‘kamu yararı’ alınmasını istiyoruz” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER