Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Belediyeler, kültür ihaleleri için kimleri "şart" koştu? İlber Ortaylı zirvede, "Payitaht"ın Tahsin Paşasına rağbet var, vefat eden Özdenören de "çağrılabilecekler" listesinde

Belediyeler, ajandalarındaki isimlerin kültür organizasyonlarında yer alması için ihale şartnamelerine liste ekliyor.

Belediyeler, kültür ihaleleri için kimleri

İndependent Türkçe'den Cihat Arpacık'ın "konu ile ilgili haberi...

Bir yılı daha geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, belediyelerde ve belediye işleri "kovalayan" kültür-sanat organizatörlerinde "tatlı bir telaş" var.

Şimdi belediyelerin birbiri ardında yayınladıkları kültür-sanat organizasyon ihalelerinin ilanları inceleniyor ve maliyetler hesaplanıyor. 

Bu organizasyonların maliyet kalemlerini birçok başlık oluşturuyor. 

Bir başlık da belediyelerin ihale şartnamelerinde belirttiği "söyleşi" ya da "panel" gibi etkinliklere davet edilecek konuşmacılara ödenecek paralar. 

Bu isimler, ihaleye katılacak organizatörler tarafından değil yine belediyeler tarafından teknik şartnamelerde belirtiliyor. 

Peki belediyeler bu söyleşiler için hangi isimlere rağbet ediyor? Kimin ajandasında hangi isimler var?

 

İlber Ortaylı AA

Prof. Dr. İlber Ortaylı / Fotoğraf: AA

 

En çok istenen isim İlber Ortaylı

İhale şartnamelerine göre Prof. Dr. İlber Ortaylı akla gelen ilk isimlerden biri. 

Ortaylı, Bahçelievler, Başakşehir, Beykoz, Eyüpsultan, Güngören, Küçükçekmece, Tuzla, Üsküdar, Esenyurt gibi belediyelerin davetli listesinde yer alıyor.

Bahçelievler Belediyesi, Ortaylı'nın dışında Murat Bardakçı, Canan Karatay, Hayati İnanç, Nihat Hatipoğlu gibi isimlerin söyleşi yapılmasını şart koştu.

Başakşehir Belediyesi 360 seminer, 100 söyleşi yapacak

İstanbul'un en "genç" belediyelerinden biri olan Başakşehir Belediyesi'nin söyleşi ve seminer listesi oldukça kabarık.

Belediye'nin, isteklilere şart koştuğu "periyodik seminer" verecek isimlerin olduğu listenin ilk iki sırasında Erem Şentürk ile Ömer Lekesiz bulunuyor.

Mahmut Toptaş, İhsan Süreyya Sırma gibi din adamları ve Kemal Sayar, Sadık Yalsızuçanlar, Mustafa Armağan gibi yazarlar da arkalarından sıralanıyor. 

"Başörtülülerden psikolog olmaz" diyen de vefat eden yazar da var

Geçen aylarda, başörtülülerin psikolog olamayacağını iddia eden ve AK Parti'li üst düzey isimlerle karşı karşıya gelen Prof. Dr. Üstün Dökmen de AK Parti'li belediyelerin konuşmacı listesinde yer aldı.

Başakşehir Belediyesi'nin söyleşi listesinde Dökmen'in dışında Hasan Kaçan, İskender Pala, Nihat Hatipoğlu, Mustafa Karataş, Ender Saraç, İbrahim Saraçoğlu, Mümin Sekman, Erhan Afyoncu, Hayati İnanç, Güven İslamoğlu ve Canan Karatay gibi "örnek isimler" sıralanıyor. Benzer bir liste Körfez Belediyesi'nin şartnamesinde de yer alıyor. 

18 Kasım 2021'de onaylanan İhalenin şartnamesinde, 23 Temmuz'da vefat eden yazar Rasim Özdenören de davet edilebilecek örnek isimler arasında sayılıyor.

 

Bahadır YEnişehirlioğlu.jpg

Bahadır Yenişehirlioğlu, Payitaht Abdulhamit dizisiyle geniş kitlelerce tanındı

 

Payitaht dizisinin Tahsin Paşası birçok belediyenin listesinde

Bahadır Yenişehirlioğlu, Beykoz, Eyüpsultan, Sultangazi, Tuzla ve Üsküdar belediyelerinin listelerinde yer alırken, Üsküdar Belediyesi, şartnamesinde konuşmacı olarak davet edilebilecek isimler hakkında şöyle deniliyor: "Aziz Sancar, İskender Pala, İlber Ortaylı, Okan Bayülgen veya muadilleri arasından idare tarafından seçilecektir."

Eyüpsultan, Güngören, Beykoz, Sultangazi, Tuzla, Bahçelievler; İbrahim Sadri, Serdar Tuncer, Ahmet Selçuk İlkan, Dursun Ali Erzincanlı ve Kahraman Tazeoğlu'nun bulunduğu bir "şiir dinletisi" listesi oluşturmuş durumda.

Turgay Güler, Erem Şentürk, Haşmet Babaoğlu, Hasan Kaçan gibi isimlerin bulunduğu bir söyleşi listesini şartnameye ekleyen Beykoz Belediyesi'nin isteklilere önerdiği moderatörlerin bir kısmı ise şöyle: Pelin Çift, Turgay Güler, Kadir Çöpdemir, Başak Şengül, Ersin Düzen, Melih Altınok.

CHP'li belediyeler de isim listelerini belirleyerek şartnamelere eklemiş durumda. 

Esenyurt Belediyesi, Nebil Özgentürk, Ahmet Mümtaz Taylan, İrfan Değirmenci, Ayşe Kulin ve Ahmet Ümit gibi isimlerin konuşmacı olarak çağrılmasını talep ederken Küçükçekmece Belediyesi'nin listesinde ise Sunay Akın, Nebil Özgentürk, Emre Kongar, Erdal Erzincan, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ahmet Ümit yer aldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER