Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Belçika'nın üçüncü büyük kenti Liege'de belediye meclisi İsrail'i boykot kararı aldı

Belçika'nın doğusundaki Liege kentinin belediye meclisi, İşgalci rejimin boykot edilmesi çağrısını içeren önergeyi kabul etti.

Belçika

Belçika'nın doğusundaki Liege kentinin belediye meclisi, Siyonist İsrail rejiminin boykot edilmesi çağrısını içeren önergeyi kabul etti.

Belçika'nın üçüncü büyük kentinin belediye meclisinde İşçi Partisi'nin verdiği önergeyi Sosyalist Parti ve yerel bazı küçük partiler destekledi. Merkez ve liberal partiler ise önergeye karşı oy kullandı.

Önergede "İsrail makamlarının Filistin halkına sistematik şiddeti sonlandırılana kadar İşgalci İsrail yönetimi ve kurumlarıyla tüm ilişkilerin geçici olarak askıya alınması" yer alıyor.

“TARİHİ BİR KARAR”

Belçikalı Filistinliler Birliği (ABP) kararı memnuniyetle karşıladı. ABP'nin açıklamasında karar "tarihi" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, "Liege kentinin kararının Belçika'daki, Avrupa'daki ve dünyadaki diğer belediyelere de bir apartheid rejiminin desteklenmemesi için ilham olmasını ümit ediyoruz." denildi.

ABP'nin verdiği bilgiye göre, Belçika'nın Liege kenti, İspanya'nın Barcelona ve Norveç'in Oslo belediyelerinden sonra İşgalci rejime boykot kararı alan üçüncü belediye oldu.

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ TEPKİ GÖSTERDİ

İşgalci İsrail rejiminin Brüksel Büyükelçiliği ise belediyenin kararına tepki gösterdi. Büyükelçi Idit Rosenzweig-Abu, Belçika basınına yaptığı açıklamada, radikal güçlerin Liege belediye meclisi üyelerini "yalanlarla" etki altına aldığını, alınan kararın gerçeklerden uzak olduğunu ifade ederek, Liege kentinin ekonomik çıkarlarına, Filistinlilere ve işgal rejimine zarar verici olacağını söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER