Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Belçika karardı!

Belçika'da işletme sahipleri enerji krizini protesto etmek için ışıklarını kapattı.

Belçika karardı!

Rusya- Ukrayna savaşının önemli etkilerinden biri olan enerji krizi Avrupalıları zorlamaya devam ediyor. Belçika'da enerji krizi nedeniyle yaşanan sorunlar hakkında farkındalık yaratmak için restoran ve kafe gibi işletmeleri temsil eden Horeca Federasyonunun çağrısıyla, çok sayıda işletme "Işıksız cuma" protestosu düzenledi. Düzenlenen protestoda, çok sayıda restoran saat 20.30'da ışıklarını 5 dakika için kapattı.

Brüksel yakınlarındaki Waterloo kasabasında yer alan "La Cuisine du Cote Vert" restoranı da protestoya katılan işletmeler arasında yer aldı.

Restoran işletmecisi Olivier Pinden, "Enerji fiyatları hepimizi etkilediği için bugün 300 saniyelik ışıkları kapatma eylemine katıldık." dedi.

Müşterileri olduğu için kendilerini şanslı hissettiklerini ifade eden Pinden, "Ancak birçok meslektaşımız zor durumda bulunuyor. Bu yüzden dayanışma gösteriyor ve enerji fiyatlarının yükselmesine karşı birlikte mücadele ediyoruz." diye konuştu.

"Enerji fiyatlarının maliyetlerini menüye yansıtmamak son derece zorlaşıyor" diyen Pinden, fiyatları makul tutmaya çalıştıklarını ancak bunun için her şeyden tasarruf etmeleri gerektiğini belirtti.Horeca Federasyonu da işletmelerin sosyal güvenlik katkı paylarının düşürülmesini, KDV'nin indirilmesini ve sektöre yardım sağlanmasını talep ediyor.

Belçika'da özellikle Rusya-Ukrayna savaşıyla elektrik ve gaz fiyatları birkaç kat artış gösterdi.



Anahtar Kelimeler: Belçika karardı!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER