Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Belarus'ta gazetecilerin akreditasyonları iptal edildi

Belarus'ta hükümet karşıtı protestolar devam ederken, 140'tan fazla eylemcinin gözaltına alındığı duyuruldu. Protestoları izleyen en az 17 gazetecinin basın akreditasyonunun iptal edildiği belirtildi.

Belarus

Belarus’ta devlet başkanlığı seçimlerini 26 yıllık lider Aleksander Lukaşenko’nun kazandığının açıklanmasının ardından düzenlenen protestolar etkisini sürdürürken, yüz binlerce protestocu başkent Minsk’de toplandı. Lukaşenko’nun 66’ıncı doğum gününde düzenlenen hükümet karşıtı eylemlerde göstericiler, cumhurbaşkanlığı sarayına yürüdü.

GAZETECİLERİN AKREDİTASYONLARI İPTAL EDİLDİ

Belarus İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 140’tan fazla protestocunun gözaltına alındığı duyuruldu. Çoğu yabancı medya kuruluşlarında çalışan ve protestoları izleyen en az 17 Belaruslu gazetecinin basın akreditasyonunun iptal edildiği aktarıldı. Dışişleri bakanlığının, protestoları izlemek üzere ülkeye giriş yapmak isteyen isteyen basın mensuplarını da reddettiği belirtildi.

PROTESTOCULARDAN ‘HEDİYELER’

Gösterileri organize edenler ve muhalefet liderlerinin çağrıları üzerine eylemciler Lukaşenko’nun doğum günü için ‘hediyelerle’ protestolara katıldı. Bir protestocunun kartondan bir klozet yaptığı, başka birin ise üzerinde ‘siyasi ceset’ yazılı bir tabut getirdiği kaydedildi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER