Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Beklenen İstanbul depremi hakkında çok konuşulacak açıklama!

Beklenen İstanbul depremi hakkında Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Beklenen İstanbul depremi hakkında çok konuşulacak açıklama!

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara depremini 7.2'in üzerinde beklediklerini belirterek, "Yenilenen binalar, okullar, kurum, kuruluşlar var elbette ama yeterli değil. Bu durum İstanbul’u çaresiz ve müdafaasız bırakıyor. Marmara depremine hazır değiliz" görüşünü savundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Fulya Soybaş'a konuşan Gündoğdu, "26 Eylül 2019’da Silivri’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depreme atıfta bulunarak “Bu deprem beklenen büyük Marmara depreminin meydana geleceği fayın çok yakınında ve ters faylanma sonucu oluştu. Depremin doğru atımlı yerine neden ters atımlı olduğu hâlâ açıklanabilmiş değil. Bu da beni korkutuyor” dedi.

"MARMARA'DA 7.2 ÜZERİNDE DEPREM BEKLENİYOR"

Olası Marmara depreminin 7.2’nin üzerinde beklediğini belirten Gündoğdu şöyle devam ediyor: "Gölcük depreminden bu yana çok konuşuldu ama tam bir kentsel dönüşüm hamlesi yapılamadı. Yenilenen binalar, okullar, kurum, kuruluşlar var elbette ama yeterli değil. Bu durum İstanbul’u çaresiz ve müdafaasız bırakıyor."

Art arda yaşanan depremlerin birbirinden farklı faylarda olduğunu belirten Dr. Gündoğdu Doğu Anadolu fayının Elazığ-Malatya depremi ile harekete geçtiğini, yaşanan 5 ve üzeri depremlerin beklenen artçı sarsıntılar olduğunu belirtiyor.

"KUZEY ANADOLU FAYINDA DEPREM BEKLEMİYORUM"

Gündoğdu “Karlıova depremi ise Kuzey Anadolu fayında oldu. Doğu Anadolu fayı sol yönlü, Kuzey Anadolu fayı ise sağ yönlü hareket yaptı. Buradaki fay 5.9 ile gereken büyüklüğü yapmıştır. Burası Kuzey Anadolu fayının son ve kırılmayan kısmı. O nedenle 7 civarı deprem bekleyenler var. Bana göre ise böyle bir deprem olmayacak” diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER