Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BEKİR AĞIRDIR: CHP, 23 HAZİRAN’DA KÜRTLERDEN ALDIĞI DESTEĞİ BİR DAHA ZOR ALIR

Murat Sabuncu ve Bekir Ağırdır 'Sayıların Dili'nde değerlendirdi

BEKİR AĞIRDIR: CHP, 23 HAZİRAN’DA KÜRTLERDEN ALDIĞI DESTEĞİ BİR DAHA ZOR ALIR

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ile gazeteci Murat Sabuncu  Kuzey Suriye harekâtının iç ve dış politikadaki yansımalarını, toplum üzerindeki etkisini 'Sayıların Dili'nde değerlendirdi. 

Batı dünyasıyla gerilim haline dönüşmüş olan Suriye harekâtı süreci bittiğinde bütün partilerin ve kurumların bundan etkileneceğini ifade eden Ağırdır, "CHP, 23 Haziran'da Kürtlerden aldığı desteği zor alır. CHP'nin bu süreçteki pozisyon alışı, bu süreç bittiğinde CHP içindeki önceki arayışları ve gerilimleri yeniden tetikler. Kürtlerin dünyasındaki duygusal kırılmaların ülkeye ve geleceğimize bir bedeli olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Suriye harekâtının dış politika etkilerinin yalnızca Türkiye'nin politikalarından kaynaklanmadığını düşünen Ağırdır, "Bu hikâyeyi iç politika üzerinden okumak doğru mu emin değilim. Karşılıklı hatalar var. Bu kadar yalnızlaşmanın içinde tabii ki bizim politikalarımızın çok etkisi var. Ancak bugünkü noktada 'Bütün Batı ya da Arap ülkeleri, kendi ilkeleri çerçevesinde bize itiraz ediyorlar' diyemiyorum. Kimsenin 'Türkiye'de demokrasi var veya yok' diye meseleleri olduğunu sanmıyorum. Başka denge arayışlarının içindeki kendi gerilimlerini bu coğrafyada ihale ediyorlar ancak Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı'nın tarzının, yol ve yöntemin de tetikleyici rolleri oldu" diye konuştu. 

Harekâtın ve etkilerinin toplumdaki yansımalarını da yorumlayan Ağırdır,  "Toplumda, Türk kimliğinin ürettiği 'milliyetçi' duygu kabarması olur. Harekât ayrıca kültürel ve siyasi kaygıları da körükler. Bir yandan da ekonomik krizin içindeyiz. İnsanların siyasi anlayışları fark etmeksizin hayata dair beklentileri ekonomi kaynaklı. İnsanlar gece yatarken gerçek sorunlarını düşünür. Milliyetçi duygular kabarır ama reel hayat ağır basar" şeklinde konuştu.

"Ülke, umut yorgunu" ifadesini kullanan Ağırdır, karikatürist yazar Behiç Ak'tan alıntı yaparak, "'Belki de Türkiye'nin meselelerini çözmek için çocukluğun deneyimsizliğine dönmek lazım' diyor Behiç Ak. Çocukluğun deneyimsizliğine yeniden dönmeli, yeniden bir umut, ortak kader ve hayat inşa etmeliyiz" dedi. 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER