Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

bek Reşa İsa, Lübnan'daki Hastanede 200 Dolar Yüzünden Hayatını Kaybetti

Bebeğin hayatını kaybetmesine, ailesinin bebeğin ameliyatı için gerekli olan bazı tahlillerin ücretini karşılama imkanından yoksun olması sebebiyle bebeğe vaktinde müdahalede bulunulmaması neden oldu.

bek Reşa İsa, Lübnan

Filistin Enformasyon Merkezi'nden
Dün (26 Ocak Pazar) Filistinli bir bebek Lübnan'ın güneyindeki Sayda şehrinde bulunan bir hastanede, haftalarca bir hastalıkla boğuştuktan sonra hayatını kaybetti. Bebeğin hayatını kaybetmesine, ailesinin bebeğin ameliyatı için gerekli olan bazı tahlillerin ücretini karşılama imkanından yoksun olması sebebiyle bebeğe vaktinde müdahalede bulunulmaması neden oldu.

Aktivistlerin verdiği bilgilere göre Lübnan'ın güneyinde bulunan Sayda şehrindeki Er-Ra'i Hastanesi'nde dün Reşa İsa adlı Filistinli 50 günlük bir kız bebek hayatını kaybetti. Bebek haftalardan beri bir hastalıkla uğraşıyordu ve tedavi edilmesi için vaktinde müdahale edilmemesi yüzünden öldü.

Suriye'den Lübnan'a göç etmiş Filistinli aileye mensup olan Reşa İsa'nın ailesinin verdiği bilgilere göre bebeğin doğuştan bir kalp sorunu vardı. O yüzden acil cerrahi müdahale yapılması gerekiyordu. Ameliyatı için de 24 milyon Lübnan Lirası yani 12 bin dolar gerekiyordu.

BM Yakındoğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ameliyat masraflarının %90'ını ödemeyi üzerine aldı. Geriye %10'luk kısmı yani 1200 dolar kaldı. Ancak ailesinin imkanları bunu da ödemeye elvermiyordu. Zaten Suriye'den Lübnan'a göç etmiş olan Filistinli mültecilerin tamamının ekonomik durumlarının çok kötü olduğu biliniyor.

Bu kez hastane aileden toplamda 200 dolara mal olacak bazı tahliller yaptırmasını ve kalp filmi çektirmesini istedi. Ancak aile istenen parayı hemen temin edemedi. Bu yüzden bebeğe müdahale işlemi geciktirildi. Bunun üzerine bebeğin durumu kötüleşti ve 26 Ocak Pazar günü de hayatını kaybetti.

Aile bu kez bebeğini defnetmek için naaşını hastaneden almak istedi. Fakat hastane tahakkuk eden masraflar ödenmeden vermeyi reddetti.

  Devamını oku at  
 https://turkish.palinfo.com/29350
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER