Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAYRAM ZİLAN'IN DAVUTOĞLU ÖVGÜSÜ SONRASI ANKARA TEMSİLCİLİĞİ VE YAZARLIĞI SONA ERDİ

Geçtiğimiz gün verdiği röportajda Ahmet Davutoğlu'nun kurması beklenen yeni partiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bayram Zilan, Milat Gazetesi ile yollarının ayrıldığını açıkladı.

BAYRAM ZİLAN

Gazeteci - Yazar Bayram Zilan geçtiğimiz gün Rudaw'a röportaj vererek Eski başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP'den ayrılmasını değerlendirmişti.

Kürtlerin ciddi bir temsiliyet sorunu yaşadığını ifade eden Zilan, birçok yerde Kürt temsilcileri ile görüşüp süreci değerlendirdiklerini belirtmişti. Bayram Zilan, şu ifadeleri kullanmıştı:

"HDP’ye veya AK Parti’ye oy veren Kürtlerin aslında bir temsiliyet sorunu yaşadıklarını da görüyoruz. Dolayısıyla bu siyasi zemin nasıl doldurulacak, Kürt meselesine nasıl eğilecek, bütün bunlar önümüzdeki dönemde siyasetin rotasını unsurlardır. Bence bu noktada Ahmet Davutoğlu hareketini iyi takip etmek ve partileşme sürecine bakmak gerekiyor”

'YENİ YILA GİRMEDEN PARTİ TABELASININ ASILDIĞINI GÖRECEĞİZ' DEMİŞTİ

Gazeteci - Yazar Bayram Zilan, Rudaw'a verdiği röportajda AKP’den istifa eden Ahmet Davutoğlu ve ekibinin yıl başından önce yeni partinin tabelasını asacaklarını söylemişti. Zilan, konuya ilişkin olarak şu sözleri sarf etmişti:

“Fakat artık bugün yeni bir gün. Bu gün AK Parti ile ilişkisi kesilmiş bir hareketten söz edeceğiz. Bundan sonra partileşme sürecinin daha da hızlanacağını biliyoruz. Bu zaten ortada. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yapmış olduğu görüşmeler ve biliyorsunuz Türkiye’nin değişik illerinde yaptığı konuşmalarda bunun altyapısının hazır olduğunu görüyoruz. Tahminin odur ki yeni yıla girmeden bir parti tabelasının asıldığını göreceğiz”

DAVUTOĞLU'NUN AÇIKLAMASINI ÖVMÜŞTÜ

Ahmet Davutoğlu’nun AKP'ye yönelik eleştirilerini değerlendiren Zilan sözlerine şunları da eklemişti:

“Mesela şu çok önemliydi; AK Parti’nin kuruluşunda sayın Erdoğan’ın kullandığı cümleleri aynen basın açıklamasında okudu. Oligarşi ve tek adamlığa karşı başlatılan AK Parti harekatının ve sayın Erdoğan’ın artık ‘bugün yeni bir gündür’ söyleminin 18 yıl sonra tekrar bir kopuş nedeniyle ifade gerekçesi olduğunu görüyoruz. Bu da aslında bir dejavu olduğunu gösteriyor bize. Türkiye’de bir dejavu yaşanıyor ve bugün yaşanan bir dejavu tarihi olarak kayıtlara geçti.”

BAYRAM ZİLAN'IN MİLAT'TAKİ GÖREVİ SON BULDU

Geçtiğimiz gün Rudaw'a konuşan ve Ahmet Davutoğlu'nun kurması beklenen partiye ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Bayram Zilan'ın Milat gazetesindeki görevi bugün itbariyle son buldu.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşımda bulunan Zilan, "Milat Gazetesi ile bugün yolları ayırmak zorunda kaldık. Gazetedeki köşe yazarlığım ve Ankara Temsilciği görevim bugün itibariyle sona erdi" dedi.

Bayram Zilan'ın konuya ilişkin paylaşımı şu şekilde:

Milat Gazetesi ile bugün yolları ayırmak zorunda kaldık. Gazetedeki köşe yazarlığım ve Ankara Temsilciği görevim bugün itibariyle sona erdiHayatım boyunca doğru olanın yanında durdum. Hakk ve Dava için mücadele ettim

Bundan sonra da “doğru olanın” yanında olmaya devam edeceğm!

BAYRAM ZİLAN@bayramzilan

Milat Gazetesi ile bugün yolları ayırmak zorunda kaldık. Gazetedeki köşe yazarlığım ve Ankara Temsilciği görevim bugün itibariyle sona erdi

Hayatım boyunca doğru olanın yanında durdum. Hakk ve Dava için mücadele ettim

Bundan sonra da “doğru olanın” yanında olmaya devam edeceğm!

442

14:58 - 16 Eyl 2019

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER