Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Baykal, Türkiye'ye ilişkin 3 kaygısını sıraladı

Deniz Baykal kayıp silahlar iddiası, Kabil'in savunulması ve hükümetin OHAL uygulamalarını sürdürmek için çıkarmak istediği torba yasa konusunda uyarılarda bulundu.

Baykal, Türkiye

Deniz Baykal, hakkındaki iddialara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Baykal "Genel Başkan’ın gösterdiği tepki çok değerlidir. Ben şahsına teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş, salı günü Deniz Baykal'la yaptığı röportajın ayrıntılarına bugünkü yazısında yer verdi.

'DEVLETİMİZİ KAYBETTİK'

Baykal'ın mevcut siyasal duruma ilişkin, "Yüz yıl önce bütün dünyayı karşımıza alarak kurduk bu devleti. Devletimizi kaybettik. Onu yeniden inşa etmemiz lazım" dediğini aktaran Sertaç Eş, eski CHP liderini ayrıca ülkeye dair kaygı ve uyarılarını sıraladığını belirterek, şunları yazdı:

 Baykal, ilk kaygı noktasının kayıp silahlar olduğunu belirterek, iddiaların doğru olma olasılığını ve sivil yurttaşlara yansımış olma olasılığını ürkütücü bulduğunu belirtti.

Baykal, diğer kaygı duyguğu noktayı ise şöyle açıklıyor; “Kâbil’in savunulması konusu bir tehdit. Çok ciddi bir yankısı olabilir. Suriye’den daha büyük bir hata olabilir. NATO bu kadar güçlü, o oradan çıkarken biz çok belalı bir sorumluluk üstleneceğiz. Evlatlarımızı ateşe atacağız. Türkiye’ye yönelik bir göç tırmanışı olabilir. Ülkenin demokrasi alanı açısından çok vahim bir hata olacak"

Hükümetin OHAL uygulamalarını sürdürmek için çıkarmak istediği torba yasası hakkında kaygı duyduğunu söyleyen  Baykal, "Yasa, seçim dönemini de kapsayacak şekilde çıkarılıyor. Baykal düzenlemelerin, “yürütmeye verilecek yetkiler nedeniyle seçime de etki edebileceğini” düşündüğünü belirtti.

Baykal, Millet İttifakı'nı ise şöyle yorumluyor: “Çok yerinde bir girişim. Türkiye’nin tam ihtiyacı doğrultusunda, küçük parti perspektifinin ötesinde bir dayanışma ortaya çıktı. Yalnız yeni tehditlere karşı da donatılması lazım."
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: Gazete Duvar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER