Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BATIDAKİ BİR CEPHEDE KRİTİK BİR NOKTA DAHA ALINDI

Afrin´deki Zeytin Dalı harekatında Burseya Dağı´nın ardından bu kez stratejik 915. Tepe ele geçirildi. Toplam 21 nokta terör örgütünden temizlenmiş oldu. İşte Afrin´de son durum...

BATIDAKİ BİR CEPHEDE KRİTİK BİR NOKTA DAHA ALINDI

16:24 Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahları Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu´nun (ÖSO) Afrin´in batısında gerçekleştirdiği operasyonda stratejik 915. Tepe ele geçirildi. Afrin´in batısındaki Racu belde merkezinin güneyindeki 915. Tepe´ye yönelik sabah saatlerinde başlayan operasyon sayesinde belde çevresinde terör örgütü PYD/PKK´ya karşı tüm hakim noktalar kontrol altına alındı. 

Öğle saatlerinde teröristlerden arındırılan 915. Tepe´nin alınması ile harekatın 10. gününde Afrin´in beş beldesinde 15´i köy, biri köy altı yerleşim ile 5´i stratejik dağ ve tepe olmak üzere 21 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

BURSEYA´YA DEV BAYRAK DİKİLECEK


PKK/YPG´li teröristlerden temizlenip, dün kulelerine Türk bayrağı asılan Burseya Dağı´na, yeni bir bayrak dikilmesi için de çalışma başlatıldı. Dağda, askerlerin zırhlı araçlarla konuşlandığı bölgeye, öğle saatlerinde bayrak direği getirildi. Direğin zemin çalışmasının tamamlanacağı alana yerleştirileceği ve daha sonra hem Afrin, hem de Azez´den görülecek ebatlara sahip Türkiye bayrağının yarın veya Çarşamba günü törenle göndere çekileceği bildirildi.

SIRADA BAFELYUN TEPESİ VAR 

Burseya Dağı´na birkaç kilometre uzaklıkta, Afrin´in batısındaki Bafelyun Tepesi de TSK tarafından obüs ve çok namlulu roketetarlar ile ateş altına alındı. Gece aralıklarla devam eden atışlar, gün içerisinde de zaman zaman devam etti. Güvenlik güçleri, Burseya Dağı bölgesindeki patlayıcı tarama ve imhasının yanı sıra Bafelyun Tepesi´nin de kısa sürede teröristlerden arındırılacağını bildirdi.

ELAZIĞ VE SİİRT´TE 1 YILLIK ÖZEL GÜVENLİK BÖLGELERİ KURULDU

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, ?Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan, Elazığ ili Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçe sınırları içerisindeki 15 ayrı bölgede 15 Kasım 2017 - 15 Kasım 2018 tarihleri arasında Bakanlar Kurulunun kararı ile 1 yıl süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliği için özel güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır? denildi.
Özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerin Alacakaya ilçesinde Gortil, Herbite Yaylaları bölgesi, Arıcak ilçesinde Görese 1, 2 bölgesi, Karakoçan ilçesinde Gazdağı, Karaboğa Dağları hattı, Dilektaşı Yaylası, Akpınar´ın batısı, Pilavtepe, Koçyiğitler köyünün batısı, Başak Yaylası, Velikan´ın doğusu, Çatılı bölgesi, Palu ilçesinde ise Akdağ, Haydar, Deştibotan Yaylaları bölgelerinin olduğu bildirildi.

Siirt´te ise merkeze bağlı Yazlıca, Çaçi, Yassıdağ ve Çizmeli-Akmeşe bölgeleri, 31 Aralık 2018´e kadar geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi. Merkeze bağlı 4 bölgenin 1 yıllık geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmesiyle ilgili Siirt Valiliği´nce yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
?İlimizde bulunan Yazlıca Dağı bölgesi, Çaçi Dağı bölgesi, Yassıdağ bölgesi ile Çizmeli-Akmeşe bölgeleri 01 Ocak 2018 - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen alanlara, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ile güven ortamının sürdürülmesi amacıyla girişleri yasaklanmıştır.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER