Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BATI'DA SİYAH VE MÜSLÜMAN OLMANIN ANLAMI

Batı'da hem Siyah hem de Müslüman olmanın ne demek olduğunu açıklamasını istedi.

BATI

Batı'da Siyah ve Müslüman olmanın ne anlama geldiğine ilişkin bazı gençlerin düşünceleri alındı. Irkçılık, önyargı ve sistematik bağnazlığın devam eden suiistimali, siyahi topluluğunda bir çok kişiye zarar verdiğinden, kendileri için konuşabilecekleri bir platform sağlamak için themuslimvibe ekibi bir çalışma yaptı.

Çalışmada baskıyı anlatmak yerine, topluluklardaki Siyah Müslüman topluluğunun gücünü, güzelliğini ve gücünü öne çıkardılar.

Ibtihal Ahmed

Müslüman olmak ve siyah olmak - Batı'da yaşarken - bana dünyayı çeşitli mercekler, yaklaşımlar ve paradigmalar aracılığıyla deneyimleyebileceğim bir tecrübe platosu sunuyor. Temel kimliğim olduğuna inancım, etnik kimliğimle çelişmiyor. İnanç ve ırk olumlu bir şekilde inşa edilip çerçevelendikleri sürece birbirleriyle uyumludur. Bu da derin iç gözlem, karşılıklı anlayış ve hoşgörü için sonsuz olanaklar sağlayabilir.


Abdirahman Abdulle

Bugünün toplumunda Siyah ve Müslüman olmak, çeşitli zorluklarla karşı karşıya olduğunuz anlamına gelir. Siyah Müslümanlar sadece etnik kökenleri nedeniyle ayrımcılığa ve ırkçılığa maruz kalmıyorlar, aynı zamanda görünüşlerine göre ayrımcılığa maruz kalıyorlar. İki marjinalleşmiş ve yanlış anlaşılan topluluğun bir parçası olmak, her iki grubun da olumsuz basmakalıp düşüncelerinin sizi etkilediği anlamına gelir. Son zamanlarda İslamofobya’nın çoğu Batı ülkesinde yükselişe geçtiğini düşünüyorum, bu zorlukların veya sorunların yakın zamanda çözülemeyeceği anlamına geliyor.

İbrahim Samimi

Batıda siyahi karşıtlığı, hem açık hem de gizli bir salgındır, İslamofobiyle olan düşünceler siyahi Müslüman topluluklara karşı olan ırkçılığı birleştirir ve ikisinin kesişme noktasında ne anlama geldiğine dair bir fikir edinmeye başlarsınız. Batı. tamamen sizin uyduğunuz ve kabul ettiğiniz bir yer.

Ahdra Merali

Batıda siyah bir müslüman olmak benim için kadın olmaktan veya gözlük kullanmaktan başka bir şey ifade etmiyor. Farkında olduğum bir şey değil, sadece kim olduğumun bir parçası.


Nabil Abdulrashid

Siyahi Müslüman olmak, diğer tüm vatandaşların hayatlarına birinci sınıf katkılar sağlarken, ikinci sınıf vatandaşları arasında ikinci sınıf vatandaş olmak demektir.

Suhair Ahmed

Sudan'dan iki buçuk yıl önce İngiltere'ye geldiğimde, aslında hem Siyah hem de Müslüman olduğum için ayrımcılığa maruz kalmaktan korktum. Ama gerçekten şaşırdım… “Avrupa” da olduğumu ve gerçekten iyi davranıldığımı bile hissetmedim. Örneğin, Yeni Zelanda’daki Christchurch’teki çekimlerden sonra, İngiltere hükümetinin, Müslüman olarak kendimizi güvende ve korumalı hissettiğimize emin olmak için gerçekten çalışmalarını hızlandırdığını hissettim. Ayrıca, buradaki insanların çoğunu, ırkım veya dinim ne olursa olsun, gerçekten destekleyici buldum… hatta eşyalarımı taşımama yardım etmeme ya da Londra metro tüpünde kaybolmam durumunda bile. Herhangi bir günlük meseleyle, küçük insanların beni hem Siyah hem de Müslüman olarak yargıladıkları için şaşırmaya devam ediyorum.

Saraiyah Bah

Batıda Siyah ve Müslüman olmak, genellikle kabul ettiğim bir ayrıcalık. Kurumsallaşmış ırkçılığa o kadar kapılmıştım ki, endişeleniyorum ve dünyanın diğer yerlerinde, tenlerinin rengine ve İslam'ı takip ettikleri için zulüm gören Siyahi ve Müslüman olarak tanımlayan çok insan olduğunu unutuyorum. Ayrıcalıklarımı tanımak önemlidir, böylece bunu etkin bir şekilde kullanabiliyorum, İnşallah, gerçek bir değişiklik yapabilmek için.


 



Anahtar Kelimeler: ' SİYAH MÜSLÜMAN OLMANIN ANLAMI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER