Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Batı Sisi´nin diktatörlüğüne göz yumarken, Mısır tehlikeli bir şekilde demokrasiden uzaklaşıyor

Uluslararası kamuoyu Brexit´le meşgul olurken, bugün Mısır´da halk iradesine saygı gösterilmiyor

Batı Sisi´nin diktatörlüğüne göz yumarken, Mısır tehlikeli bir şekilde demokrasiden uzaklaşıyor

Independent Türkçe´den Amr Darragın konu ile ilgili analiz yazısı...

General Abdülfettah Sisi, Nisan sonunda ömür boyu fiili idareci olabilir. Mısır parlamentosundan salı günü geçen anayasa değişikliği tasarısı, cumhurbaşkanlığının görev süresini değiştiriyor. Tasarı Sisi´nin 76 yaşında olacağı 2030´a kadar görevde kalmasının önünü açıyor.

Bu anayasal değişiklikler, generallikten cumhurbaşkanlığına geçen Sisi´ye tasavvur edilemeyecek kadar büyük bir güç sunuyor. Sisi´nin böbürlendiği orduya, ekonomi üzerinde daha fazla kontrol ve ?devletin sivil doğası tehdit altındaysa? -bu ne anlama geliyorsa artık- siyasi alanı denetleme yetkisi sağlıyor.

Daha da kötüsü bu değişiklikler, Sisi´yi hakim ve savcıların atanmasında da tamamen yetkili kılıyor. Biz Mısırlıların Hüsnü Mübarek´in devrilmesinin ardından, iyileştirmek için çok çabaladığı demokratik özgürlükleri yok etmeye devam etmesine olanak sağlıyor.

Buna karşın, uluslararası kamuoyu sessiz kalıyor.

Daha geçen hafta, ABD ile Mısır arasında ?stratejik ortaklığı? güçlendirmek gayesiyle, Başkan Donald Trump ?sıkı dostu? Sisi´yi Beyaz Saray´da ağırladı. Dün, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Libya ve Sudan´daki siyasi istikrarsızlıklar hakkında fikrini almak için Sisi´yle telefonda konuştu. Bu adam, artan zulüm ve kaprisleriyle, kendisinin gözüne girmeye çalışan küçük çaplı askeri danışman ekibiyle ülkemizi yöneten kişi.

Analizin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz