Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

?Batı, neden, Sisi´nin Hafter´i desteklemesini reddetti´

Batı´nın, Mısır´ın askeri yönetimi altında olsa bile Libya petrolünden faydalanmasını istemediğini belirten Mısırlı eski siyasetçi Dardiri, ?Batı, Libya´da Mısır´ın rolünü Avrupa politikasının çerçevesinden ayrılmadığı sürece bağımsız bir rol oynamasına i

?Batı, neden, Sisi´nin Hafter´i desteklemesini reddetti´

Mısırlı politikacılar ve analistler, Mısır´ın Libya´daki muhalif tugay güçlerini destekleme çabaları ve müttefikleri General Halife Hafter´in Libya´nın başkenti Tripoli´nin kontrolünü ele geçirme girişimlerinin, Batı ve Rusya´nın itirazlarıyla karşılaştığını söyledi.

Hafter´e bağlı Doğu Libya´nın güçleri, geçen cuma günü yaptığı açıklamada, 2011´de Muammer Kaddafi´nin yıkılmasından bu yana ülkeyi parçalayan bir güç mücadelesini hızlandırarak başkent Tripoli´nin güney semtlerine girdiğini açıkladı.

?HAFTER´İ, SUUDİ ARABİSTAN, MISIR
VE BAE DESTEKLİYOR´

Hafter güçlerinin sözcüsü, askeri operasyon öncesi General Hafter´in Suudi Arabistan´ı ziyaret ettiğini, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri´nden de askeri ve maddi destek aldıklarını açıkladı. 
?Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Fransa ve İngiltere hükümetleri yaptıkları ortak açıklamada ise, çatışmaların Libya´yı daha büyük kaoslara sürükleyeceği, askeri müdahalelerin bir çözüm olmayacağı öne sürüldü. Ve çatışan gruplardan, çatışmalara son verilmesi istendi.

General Hafter ve Sisi, Libya´daki Müslüman Kardeşler başkanlığındaki hükümetle müzakere yapmak fikri yerine, askeri bir çözümden yana olduklarını açıkladı.

Şubat 2017´de Hafter, Mısır yönetiminin düşman ilan ettiği Libya ordusundaki Müslüman Kardeşler ve destekçilerini yenmenin zor olmadığını belirterek, operasyon hazırlıkları içinde olduğunu açıklamıştı.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER