Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BASRA - VALİLİK BİNASI ATEŞE VERİLDİ: 5 ÖLÜ

Irak Başbakanı ABADİ, BASRA´DA

BASRA - VALİLİK BİNASI ATEŞE VERİLDİ: 5 ÖLÜ

K24 - BASRA

Irak´ın güneyinde bulunan petrol zengini Basra kentinde hükümet hizmetlerinin yetersizliğini protesto etmek için sokaklara çıkan göstericilerden 5 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, göz yaşartıcı gaz ve canlı mermi kullanarak göstericileri dağıtma girişimlerine rağmen, yüzlerce protestocu Basra valiliği önünde toplandı ve binaya ateş açtı.

Olaylar sırasında, güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 5 gösterici yaşamını yitirken 30 kişi yaralandı.

Göstericilerin akşam saatlerinde Basra Operasyonlar Komutanlığı ve Basra Valiliği binasına yöneldiği ve valilik binasını ateşe verdiği belirtildi.

Akşamın ilerleyen saatlerinde güvenlik güçleriyle protestocular arasında çıkan çatışmada, 9 güvenlik görevlisinin yaralandığı bilgisine ulaşıldı.

Valilik binasının göstericiler tarafından ateşe verilmesinin ardından Basra Operasyonlar Komutanlığı sokağa çıkma yasağı ilan ederken, kente giriş çıkışları da yasakladı.

Öte yandan, K24 Basra muhabiri Basra itfaiyesinin valilik binasından yükselen alevleri söndürmekte yetersiz kaldığı ve alevlerin yayıldığını bildirdi.

ABADİ, BASRA´DA

Basra´da tansiyonun yükselmesi üzerine Irak Başbakanı Haydar Abadi, Basra Polis Müdürü´nün görevden alırken gelişmeleri yakından takip etmek üzere Basra´ya gitti.

Irak Başbakanı Haydar Abadi dün Basra´da yaşamını yitiren bir protestocuyla ilgili soruşturma başlatılması talimatını vermişti.

Yolsuzluk ve hizmet yetersizliği nedeniyle düzenlenen gösterilerde dün Yasir Mekki isimli şahıs kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, 6 gösterici de yaralanmıştı.

Basra Valiliği binası ateşe verildi
 
 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER