Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

BAŞÖRTÜSÜ TAKTIĞI İÇİN 10 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Hurıgül Nasır Eylül 2017 tarihinde Çin polislerince tutuklanıp jet hızıyla ? dini aşırılık? suçundan 10 yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı.

BAŞÖRTÜSÜ TAKTIĞI İÇİN 10 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Hurıgül Nasır Eylül 2017 tarihinde Çin polislerince tutuklanıp jet hızıyla  ? dini aşırılık? suçundan 10 yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı. Kaşgar´ın Yenihisar İlçesine  bağlı Saaun köyünde yaşayan Hurıgül Nasir´in 10 yıllık hapis cezasına çarptırıldığı duruşmada  Sizler eşarp takmayı yasaklamaya başladınız. Ama ben  inancım gereği başıma  başörtüsü takarak tesettürlü olmak istiyorum ? demesi  tamamı etnik Çinli  sözde hakimlerden oluşan  mahkeme tarafından  ?Açık Suç delili? olarak gösterilmiştir.

Sadece  Başörtüsü takmak istediği için 10 yıllık hapis cezasına çarptırılan Uygur kızı Hurıgül Nasır

Batı´lı bir çok  önde gelen  insan hakları örgütleri, günümüzde Doğu Türkistan´da bir milyondan fazla Müslüman Uygur´un toplama kamplarına kapatılıp  psikolojik  ve fiziki işkencelere tabi tutulduğunu kanıtlayarak bunu  rapor olarak  ilan etmektedir.  Doğu Türkistanlı Hurıgül Nasır´in yaşadığı  Kaşgar´a bağlı Yenihisar İlçesinin  Sagan köyünün toplam nüfusu 13 bin  kişi olup,bu merkezi Köyden  2017  yılında toplama kamplarına götürülen ve burada hepsedilenlerin sayısının  2 bin 500 kişi olduğunu Hür Asya radyosu köy  yöneticileri ile kurduğu telefon bağlantısında tesbit ederek   haber olarak yayınlamıştır.  Şuan Doğu Türkistan ceza evleri ile toplama kamplarında Çin işgaline karşı hiçbir direniş göstermeyen, sadece  Kur´ani kerim okuduğu ve evinde bulundurduğu, namaz kıldığı,  başörtüsü  taktığı veya namaz kılmak, eşarp takmak istediği için cezaevlerinde ve  toplama kamplarında tutulan ve her türlü  işkencelere  maruz kalan    yüz binlerce Hurıgül Nasır´lar  vardır.

Doğu Türkistanlı Hurıgül Nasır  ise, orta okul´dan sonra Lise´ye kayıt olamamış ve   tarım işçisi olarak tarlada çalışmaya mecbur bırakılmıştır.  Müslüman Uygur Türklerinin yüz akı  bu  imanlı ve kahraman kız , namazını gizli kılan bir mümine´dir. O, sadece  başörtüsü takmak istediğini açıkça beyan ettiği için  10 yıla mahkum edilmiştir. Hurigül Nasir  bu arzusunu daha yerine getiremeden Çin zindanlarına atılmıştır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER