Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Başkent EDAŞ: Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği evin elektriği 5 Nisan’da açıldı

Elektriği kesilen Güllü Demir, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ardından Keçiören Kaymakamlığı'nın elektriğini açtırdığını söylemesine rağmen Başkent EDAŞ elektriklerin 5 Nisan 2022’de açıldığını savundu.

Başkent EDAŞ: Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği evin elektriği 5 Nisan’da açıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin elektriğinin kesilmesinin ardından aynı durumda olan kişilerin evlerini ziyaret etmeye başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Keçiören’de 23 Nisan’da evini ziyaret ettiği Güllü Demir’in elektriğinin kesik olmadığını iddia ederek açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerin tepkisi ve Demir’in “Kaymakamlıktan gelip yardımcı oldular” açıklamalarının ardından yeni bir açıklama Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’den (Başkent EDAŞ) geldi. Başkent EDAŞ, Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği evin elektriğinin 5 Nisan 2022 tarihinde açıldığını, 5 Nisan’dan bu yana da şirket tarafından enerji kesimi yapılmadığını duyurdu.

DÖNMEZ: GERÇEKLERLE YÜZLEŞME VAKTİ

Enerji Bakanı Dönmez’in sosyal medya hesabından, “Gerçeklerle yüzleşme vakti” ifadeleriyle duyurduğu Başkent EDAŞ’ın açıklaması şu ifadelerle sıralandı:

“Değerli kamuoyunun bilgisine, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Nisan 2022 tarihinde ziyaret ettiği ve 4 aydır elektrik enerjisinin borcundan dolayı kesilmiş olduğu belirtilen abonemizin durumu hakkında bir açıklama yapılması gereği oluşmuştur. Öncelikle belirtmek isteriz ki, Başkent EDAŞ olarak düzenlemeye ve denetlemeye tabi olan bir sektörde faaliyet göstermekteyiz. Bu nedenle elektrik piyasası mevzuat hükümlerinin dışında bir uygulamaya gitmemiz söz konusu değildir. Ancak, konuda gerek bizzat abonemizin kendisinin yaptığı açıklamalar, gerekse kamu kurumlarının talebi üzerine şirketimiz tarafından 24.04.2022 tarihinde yapılan saha tespitine ve kayıtlarımızda yapılan incelemeye göre; 23.04.2022 tarihinde, ilgili tesisatın borcundan veya herhangi bir nedenden dolayı elektrik enerjisinin şirketimizce kesilmiş olmadığı, söz konusu tesisatın 31 Mart 2022 tarihinde elektrik enerjisinin borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesini takiben 5 Nisan 2022 tarihinde elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir. 5 Nisan 2022 tarihinden bu yana söz konusu tesisatta şirketimizce herhangi bir nedenle enerji kesme işlemi yapılmamıştır.”

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, fahiş elektrik faturalarına tepki olarak faturasını ödememiş ve elektriği kesilmişti. CHP lideri 23 Nisan’da elektriği kesilen Güllü Demir adlı kişinin evini ziyaret etmişti. Enerji Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak “Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?" yazmış, bir süre sonra yeni bir paylaşım yapan Dönmez, Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği ailenin evini işaret etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve partililerin tepkisinin ardından ev sahibi Güllü Demir bir açıklama yapmış ve Keçiören Kaymakamlığı’nın irtibata geçmesinin ardından elektriğinin açıldığını belirtmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER